Bugün Erdoğan söyledi; ABD, Türkiye'yi ''papazı şu saate kadar bırakacaksın'' diye tehdit etmiş, tabi bu durum, Amerika ile Türkiye'yi kıyaslayınca, ya da Erdoğan ile Trump'ı, basına kapalı bir görüşmede olabilecek olağan bir sonuçtur.

Zira Trump'ın nasıl görgüsüz, haydut, kaba ve saba bir embesil olduğunu biliyoruz, dünya alem de biliyor, aynı zamanda bütün bu özellikleri ile halihazırda dünya imparatorudur kendisi...

Peki Erdoğan neden Trump'ın kendisini tehdit ettiğini kamuoyuna açıklıyor?

Ki Amerika tarafından ''biz onları papazımız için tehdit ettik'' gibi bir açıklama da yapılmadı!

Erdoğan buradan bir mazlumiyet ya da mağduriyet edebiyatı yaratmaya çalışıyorsa da vahimdir, çok daha vahimdir, zira bu kadar da ayağa düşmemelidir bir devlet, bu kadar da açıkça ifade edilmemelidir Türkiye'nin gerçek potansiyeli ve içinde olduğu hali!

Nihayetinde dünya alem de biliyor bir Apple markasının 1.000.000.000.000 $'lık (dolarlık) bir piyasa değerine sahip olduğunu ve Borsa İstanbul'u birkaç sefer satın alabileceğini!

Üstelik bir de ''bak Trump, yeni partnerler ediniriz'' demiş Erdoğan, oysa Türkiye'nin tarihi bütünüyle Rusya ile ABD ve Batı arasında salınır gibi yaparak ABD'den ve Batı'dan para, hibe ve kredi sağlamakla geçti, biraz siyaset bilen herkes bilir bu gerçekliği!

Rusya mı verecek sana o çok elzem ve acil ihtiyacın olan dolarları, yoksa Çin mi?

Çin ve Rusya ile olan ticaret hacminin yanına Batı ve ABD ile yaptığın ticaret hacmini koyduğunda hangi taraf devede kulak oluyor?

Mozambik ile mi partnerlik yapacaksın?

Olacak iş değil!

Bir de CB sözcüsü Kalın, bugün bir ABD gazetesine yazdığı bir yazıda ''Amerika Türkiye'yi tümden kaybeder'' demiş!

Peki, hadi eyvallah diyelim, dili döndüğünce kendi derdini anlatmış, nihayetinde o da bir emir kulu!

Ama hepimiz biliyoruz ki Türkiye, ABD'nin (aynı zamanda bilcümle Batı'nın) önemli bir jandarmasıdır, ABD esas patronudur Türkiye'nin, ki dünya alem bilir ki Amerika'ya gidip oradan destur almamış bir kişi başbakan olamamıştır Türkiye'ye.

Peki bunu doğrudan bir Amerikan gazetesinde dünyaya ilan ve itiraf etmek doğru mudur, nasıl bir kalın ve kaba iştir bu?

Bu yazıyla Amerikan piyasaları mı yerle bir olacak, doların itibarı mı zedelenecek, Trump mı düşecek iktidardan?

Tamam, bu sözler hafta sonu olduğu için sarf edildi, bu işin pazartesisi yok mudur?

Bu açıklamalardan sonra, haftanın ilk iş gününde dolar daha da azmaz mı?

Daha dün bizim enişte oradan buradan konuşurken on dakikada dolar yirmi kuruş arttı, bugünkü bu açıklamaların pazartesine yansımaları daha da ağır olmayacak mıdır?

Lira değer kaybetsin diye neden böyle uğraşıp duruyorlar ''anlamış değilim''!

''Böyle bir şey olabilir mi'' ''Allah aşkına''!

Belki tarihe Papaz Krizi ile başlayan krizler silsilesi diye geçer, ama elbet ki işin aslı öyle değil, çok daha derin sebep sonuç ilişkileri vardır...

Oysa son derece basittir piyasanın ateşini düşürüp Türkiye'yi rayda tutmak; insanlığın en üst birikimleri olan demokrasiyi, aklı, bilimi, liyakatı, evrensel değerleri koyarsın önüne ve yaptığın bütün yanlışlar ile bir bir yüzleşirsin...

Piyasanın ruhu yoktur ama, sahibi olduğu küresel kapitalizmin aklı vardır, senin yakınmaların ve hayali kıskanılmaların onun hiç umurunda olmaz, ezer ve geçer...

Sonra o enkazı alır tekrar o enkazdan servet yaratır kendisine...