Katolik dünyasının ruhani lideri, 1 Eylül'de düzenlenecek olan Barış İçin Dinlerarası Maç Organizasyonu'na Fenerbahçe'nin kaptanını da çağırdı.

Papa Francesco, dünyadaki savaşlara dikkat çekmek amacıyla Roma Olimpiyat Stadı'nda oynananacak maç için Emre Belözoğlu'nu bizzat aradı.

33 yaşındaki yıldız, Papa'nın "Bu mücadelede seni de görmek istiyoruz" sözlerinin ardından teklifi hemen kabul etti. Kulüp yönetiminden de izin alan Emre'nin 1 Eylül'deki organizasyonda boy göstereceği öğrenildi. Karşılaşmaya davet edilen Türk ve müslüman ilk futbolcu olan deneyimli orta saha oyuncusunun, böyle bir yardım maçında oynayacağı için oldukça mutlu olduğu ifade edildi.

Geliri, Papa'nın belirleyeceği vakıflara ve yardıma muhtaş ülkelere bağışlanacak olan maça; Messi, Buffon, Zidane, Zanetti, Roberto Baggio, Pirlo, Samuel Eto'o'nun da katılacağı biliniyor. Ayrıca Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera da organizasyona davet edilmişti. Böylece farklı dinlerden dünya futbol yıldızlarını bir araya getirecek turnuvada Süper Lig'den iki isim mücadele edecek. (Habertürk)