Katolik dünyasının ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, ABD Başkanı Donald Trump’ın “yüzyılın anlaşması” nitelediği Ortadoğu barış planını eleştirdi. Papa Franciscus, İtalya’nın güney liman kenti Bari’ye ziyaretinde, İsrail ile Filistinliler arasında hâlâ çözüme kavuşmamış çatışmalar olduğunu söyledi.

İsrail ile Filistinliler arasında çatışmayı sona erdirmeyi amaçlayan “adaletsiz” çözümlere karşı uyarıda bulunan ve yeni krizlere işaret eden Papa Franciscus, “Popülerliğin yeni biçimlerini bazı liderlerin konuşmalarında duyduğumda bu beni korkutuyor” diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, 28 Ocak’ta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray’da düzenlediği ortak basın toplantısında, Ortadoğu barış planını kamuoyuna açıklamıştı. Kudüs’ün, İsrail’in “bölünmez” başkenti olarak kabul edileceğini söyleyen Trump, planın bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için “son şans” olduğunu iddia etmişti. Planın açıklandığı toplantıya Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Umman’ın Washington büyükelçileri de katılmıştı.