Hristiyan dünyasının ruhani lideri Papa Francis çocuk yerine kedi, köpek sahibi olmayı eleştirdi.

Toplumda bazen evcil hayvanların çocukların yerini aldığını savunan Papa, "Bu durum babalık ve anneliğin inkarı ve bizi küçültüyor, bizi insanlığımızdan uzaklaştırıyor" dedi.

Vatikan'da ebeveynlik üzerine bir genel oturumda konuşan Papa, "İnsanlık olmadan medeniyet yaşlanır çünkü babalık ve anneliğin zenginliğini kaybediyoruz ve ülke bundan zarar görüyor" diye konuştu.

Papa Francis, evcil hayvanları çocukları yerine koyanları bir çeşit bencillik yapmakla suçlayarak "Bazı kişilerin çocuk istemediğini görüyoruz. Bazen çocukları oluyor ama köpekleri ve kedilerini çocukları yerine koyuyorlar. Bu size gülünç gelebilir ama gerçek bu" ifadelerini kullandı.

Papa toplantıda biyolojik sebeplerle çocuk sahibi olamayan çiftlere evlat edinmeyi düşünmelerini önerdi. Ebeveynlikten korkan çiftlere ise korkacak bir şey olmadığı telkininde bulunan Papa, "Çocuk sahibi olmak her zaman bir risktir ama çocuk sahibi olmamanın riski daha fazladır" dedi.

"KÜLTÜR YOZLAŞMASININ YENİ BİR FENOMENİ"

Önceki yıllarda dünyayı "demografik kış" yani doğum oranlarının düşmesiyle suçlayan Arjantinli Papa geçtiğimiz aylarda da modern toplumu eleştirerek birçok kişi için kariyer ve para kazanmanın aile kurmaya baskın geldiğini belirtmiş ve bu anlayışı "toplum için kangren" olarak tanımlamıştı.

Papa Francis 2014 yılında İtalyan gazetesi Il Messaggero'ya verdiği bir röportajda da hayvanlarla duygusal ilişki kurmanın ebeveyn ve çocuklar arasındaki karmaşık ilişkiden daha kolay olduğunu öne sürerek çocuk yerine evcil hayvan sahibi olmayı kültür yozlaşmasının yeni bir fenomeni olarak değerlendirmişti.

Köpekleri severken, omzunda bir kuzu taşırken, hatta kaplan ve bir yavru panteri okşarken fotoğrafları bulunan Papa Francis'in Vatikan'daki rezidansında bir evcil hayvan sahibi olduğu sanılmıyor.

Kendisinden önce bu görevi üstlenen Papa 16. Benedikt'in kedi sevdiği biliniyordu.

Kaynak: euronews