CHP Sözcüsü Faik Öztrak, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öztrak, "Seçimin en kritik aşamasındayız. Oylara, oy çuvallara, ıslak imzalı tutanaklara sahip çıkacağız. Milletimizin iradesini sonuna kadar koruyacağız ve kazanacağız” dedi.

Öztrak’ın açıklamaları şu şekilde:

"Seçimin en kritik aşamasındayız. Oylara, oy çuvallara, ıslak imzalı tutanaklara sahip çıkacağız.

Sandık başında görevli arkadaşlarımız, müşahitlerimiz üstün bir sorumluluk anlayışı ile görevlerini sürdürüyorlar. Biz de genel merkezimizde kurduğumuz veri sistemi ile sonuçları takip ediyoruz.

Milletimizin iradesini sonuna kadar koruyacağız ve kazanacağız.

İki adayı oyladığımız için sonuçlar hızla belli olacak. Yetkilileri sağduyulu davranmaya davet ediyoruz.

Sandık görevli arkadaşlara özellikle hatırlatmak istiyorum. Sayım sırasında yapılabilecek usülsüzlükleri takip edip önleyeceksiniz. Islak imzalı tutanakların seçim kuruluna güvenle ulaşmasını sağlayacaksınız.

İşlemler bitene kadar görevinizin başından ayrılmayacaksınız.

Devletin resmi ajansı tarafından açıklanan ilk sonuçların nasıl manipüle edildiğini ve nasıl hızla değiştiğini ilk tur dahil bütün seçimlerde gördük. Görevinizin başından ayrılmayacaksınız.

Sonuçlar kesinleşinceye kadar kimse bir oldu bitti yaratmasın. Balkon konuşmalarıyla suyu bulandırmaya kalkışmasın. Milletimiz 19'da yapacağımız açıklamayı beklesin.

Görevlerimiz ve vatandaşlarımız sandıkları korumayı beklesin. Birleşe birleşe bugüne geldik. Bugün hep birlikte kazanacağız. Yandaşımın değil vatandaşımın refahı diyenler kazanacak. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında bu ülkeye yeniden baharları getireceğiz.