CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına yönelik itirazlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

YSK'nın önünde tarihi bir sorumluluk olduğunu söyleyen Öztrak, medyaya yönelik eleştirilerde bulundu.

 Öztrak, "İktidarın saltanat kayığı olan gazeteleri uyarıyorum. YSK üyeleri ifşa edildi. En son bu iş yapıldığında Danıştay'da kan dökülmüştü. Bu yayınlarla kimler hedef alınmaktadır?" ifadesini kullandı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun iktidar baskısı altında olduğunu söyleyen CHP'li Öztrak, "Sandıktan sonucu itibarsızlaştırarak İstanbul'da kaybettiği seçimi masa başında çalma operasyonuna izin verilmemelidir. Seçimlerin sonuçlarının kumpasla çalınmasına hukukun izin vermeyeceğine inanmak istiyoruz" diye konuştu.

Öztrak, "YSK'nın önünde tarihi bir sorumluluk vardır. Erteleme Türkiye'ye çok değerli bir vakti kaybettiriyor. İstanbul kararı çocuklarımızın aşını, işini, geleceğini de etkileyecektir. Tarihi bir süreç yaşıyoruz. Bu süreçte herkes tarihe nasıl geçmek istiyorsa öyle davranmalıdır" ifadelerini kullandı.

"Türkiye bir demokrasi midir, yoksa koltuğa oturanın bir daha kalkmadığı totaliter bir rejim midir?" diye soran Öztrak, şöyle devam etti:

- YSK'nın önüne gelen kumpas dosyasını görüşmesini sürekli ertelemesi soru işaretlerine neden olmaktadır. YSK üzerinde iktidarın çok ciddi baskı olduğu anlaşılmaktadır.

- Türkiye bir demokrasi midir, yoksa koltuğa oturanın bir daha kalkmadığı totaliter bir rejim midir?" dedi.

- Tarihi bir süreç yaşıyoruz. Bu süreçte herkes tarihe nasıl geçmek istiyorsa öyle davranmalıdır.

- Seçimde hileyi elinde güç olan yapar. İktidarın saltanat kayığı olan gazeteleri uyarıyorum. YSK üyeleri ifşa edildi. En son bu iş yapıldığında Danıştay'da kan dökülmüştü. Bu yayınlarla kimler hedef alınmaktadır. Bu yayınların şerefli hakimleri korkutmayacağını düşünmek istiyoruz