Alman BioNTech firmasının kurucularından Dr. Özlem Türeci, Prof. Dr. Uğur Şahin ve şirketin ikici başkanı Prof. Dr. Katalin Kariko Almanya'nın en prestijli tıp ödüllerinden olan Paul Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter 2022'nin sahibi oldu. Üçlünün Covid-19'a karşı geliştirdiği aşı nedeniyle ödüle layık görüldüğü belirtildi. 

'KÖKLÜ BİR DEĞİŞİM BAŞLATMALARI MUHTEMEL'

Paul Ehrlich Vakfı'nın yaptığı açıklamaya göre, "Şahin, Türeci ve Kariko, mesajcı RNA'nın (mRNA) hastalığı önleme ve tedavi etmede bir ilke olarak geliştirilmesindeki vizyonları ve azimleri nedeniyle 2022 Paul Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter ödülüne layık görüldü." Açıklamada, "Üç ödül sahibi, önleyici ve tedavi edici amaçlar için haberci RNA'nın (mRNA) geliştirilmesindeki başarılarından dolayı onurlandırılıyor. Tıbbın bazı alanlarında köklü bir değişiklik başlatması muhtemel bir teknoloji platformu oluşturdular" ifadesi yer aldı.

TÖREN GELECEK YIL

Covid-19 aşısını geliştiren Alman biyoteknoloji firmasından Şahin, Türeci ve Kariko, 120 bin euro değerindeki ödülü gelecek yıl 14 Mart’ta Frankfurt kentinde düzenlenecek törenle alacak.