Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’nin İstanbul Beyoğlu ilçesinde bulunan merkez binası ve gazetenin basımının yapıldığı matbaa gece yarısı polis tarafından basıldı.

Yapılan baskın ardından içerisinde gazetenin İmtiyaz Sahibi İhsan Yaşar, Gün Matbaası Sahibi Kasım Zengin, matbaa çalışanları Erdoğan Zamur, Kemal Kurt, Musa Kaya, Cemal Tunç, Kemal Daşdöğen, İrfan Karaca ve Mehmet Emin Sumeli gözaltına alındı.

KAPILAR KIRILMIŞ

Sabah saatlerinde gazete binasına giden avukatlara, TMSF tarafından kayyum atandığı söylendi. Gazete binasının kapılarının polislerce kırıldığı görüldü. Gazetenin içerisinde kimliğini göstermek istemeyen bir kişi, her hangi bir bilgi paylaşamayacağını söyledi. Kendisinin gazetede geçici olarak görevlendirildiğini iddia eden kişi, TMSF'den yetkililer gelene kadar gazete binasında kalacağını söyledi. Şahıs, TMSF yetkililerinin gün içerisinde gelebileceğini söyledi.

TMSF: MUHATAP BİZİZ

Kırılan büro kapısının arkasına sandalye konulması dikkat çekerken, geçici görevlendirildiğini iddia eden kişi kapı aralığında gazeteciler ile konuştu. Daha sonra tekrar büroya giden polis, büronun fotoğraflarını çektikten sonra görevliden bilgi alarak ayrıldı.

Öte yandan gazetenin avukatlarından Özcan Kılıç’ın aradığı TMSF yetkileri, “Şirketlerin muhatabı biziz” dedi.

GAZETE VE MATBAAYA KAYYIM ATANDI

TMSF görevlisi avukatlara, Engin Basın Yayın San. Tic. Ltd. Şti. bünyesinde çıkan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’ne ve gazetenin basımının yapıldığı Gün Matbaacılık Reklam Film Basın Yayın Tanıtım San. Tic. Şti'ye kayyım atandığını bildirdi. TMSF görevlisi, kayyım atamasına ilişkin olarak herhangi bir bilgi veremeyeceklerini ve TMSF'den bilgi alınabileceğini kaydetti.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) yetkili bir kişi kayyım olarak gazete ve matbaaya gönderildiği öğrenildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı