CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP'nin Siyasi Partiler Yasası'nda değişiklik çalışması yaptığı yönündeki haberler anımsatılarak değerlendirmesinin sorulması üzerine, seçim barajını 12 Eylül'ün ülkeye getirdiğini ve AKP'nin bundan istifade etmeye çalıştığını savundu.

MHP'nin oylarının baraj altında kalma ihtimali bulunduğunu, iktidarın bu nedenle barajı yüzde 7'ye çekmeye çalıştığını savunan Özel, "Bunların hepsi AK Parti'nin siyasi yankesicilik hesapları, yaramaz" diye konuştu.

Seçim barajının, MHP'nin oylarındaki erimeye göre ayarlandığını savunan Özel "MHP, yüzde 18'lerden eriyerek geliyor. Bunlar daha iyi günleri, daha da eriyecekler. Çünkü milletin onlardan istediğini değil, sarayın onlardan istediğini yapıyorlar” diye konuştu.

ERDOĞAN'IN İFADELERİNİ HATIRLATTI

Özel konuşmasında ayrıca iktidarın 128 milyar dolarlık rezervi tükettiğini, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Merkez Bankası'nın rezervinin ortada olmadığını öne sürdü.

Merkez Bankası'nın 60 milyar dolar borcu bulunduğunu, ülkenin döviz rezervlerinin çarçur edildiğini iddia eden Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü konuşmasında Merkez Bankası rezervlerine ilişkin sözlerine işaret etti.

Özel, "Birinci cümle, 'Rezervler yerinde duruyor.', ikinci cümle 'Rezervler yavaş yavaş toparlanmaya başladı.' Kalkıyorsan nasıl düşmedin, düşmediysen niye kalkıyorsun? Öyle rezervin düzeldiği de yok" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin ekonomik olarak yaşadığı sorunların hukukun üstünlüğü ile can ve mal güvenliği olmamasından kaynaklandığını ifade eden Özel, "Bu şartlarda Türkiye'ye para koymaya, yatırım yapmaya kimsenin gönlü, hevesi, cesareti yok. Çünkü bu rejimin ne zaman kafayı kime takacağı, kimin üstüne çökeceği belli değil. Hukukun, hukuk güvencesinin olmadığı yerde ekonomik güvence olmaz, kimse de gelmez. O yüzden bir reform çıpasına sarılmaya çalışıyor ama kendisinden başka heyecanlanan yok" şeklinde konuştu.