CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Burdur’dan hükümete yüklendi. Cumhurbaşkanı'nın, vatandaşı Üsküdar Belediyesi önünde oturma eylemine davet ettiğini hatırlatarak "Orası serbestse, Cumartesi Anneleri de gelsin. Türkiye’nin tek özgürlük alanı Üsküdar Belediyesi'nin önü mü? Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Somalı maden işçilerini gönderelim" diye konuştu.

Özel, Burdur’da CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve partililer tarafından karşılandı. CHP İl Binasında, Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek ve partililerle bir süre görüşen Özel, gündeme dair açıklamalar yaptı.

'NOT EDERİZ'

Özel, "Cumartesi Anneleri oturur coplarsın. İşçiler oturur coplarsın. Somalı maden işçileri yürümeye kalkar yürütmezsin. Jandarmayı, alay komutanını koyarsın önlerine. Madende hayatını kaybedenlerin analarına gaz sıktırırsın, yürüyüş yasak. Akhisar’da 200 metre yürüyüş yapacaklar, adliyeye kadar önlerine çevik kuvvet dayarsın. Çiftçi sütünü dökecek çevik kuvvet. İsyan edecek çevik kuvvet, Grev kararı var milli güvenliğe aykırı diye grev yaptırmazsın. Üsküdar belediyesi sözünü tutmazsa, ‘Oturma eylemi yapın, yanınızda oturacağım’ diyor. Biz bunu not ederiz. Boğaziçindeki öğrenciler, atadığın kayyum rektöre itiraz etmek için oturma eylemi yapacak, yasak" dedi.

'PROMPTER'SIZ KONUŞMA'

Özel, "Bir de Recep Tayyip Erdoğan’n promptersız konuşmaları var. Ben onlara bayılıyorum. Cuma günleri cami çıkışı promtersız konuşuyor. Evlere şenlik. Duyun ki neler neler" diyen Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmayı anlattı. Özel, "Bu sefer de, Üsküdar Belediye Başkanı yanında ‘kentsel dönüşüm yapmak lazım’ diyor. Vatandaş oradan Üsküdar belediye başkanını şikayet etti buna. Bize başka yerde verdiği sözleri yapmıyor. Kentsel dönüşümü kolaylaştırmıyor diyor. Hemen gel bakalım efendi buraya dedi. Yapacaksın bu işleri dedi. Belediye başkanı ne yapsın? Sonra yapmazsa, bana yazın demiyor. Valiye söyleyin demiyor. İlçe başkanına söyleyin demiyor. CİMER’e yazın demiyor. Üsküdar belediyesinin önünde gidin oturma eylemi yapın, diyor. Ben de geleceğim sizinle diyor." diye konuştu.

'SERT DÖNÜŞ'

Erdoğan'ın sözlerini 'sert dönüş' olarak değerlendiren Özel, şöyle devam etti:

"Biz desek bir yerde oturma eylemi yapın, ‘Bunlar milli iradeye düşman, milleti sokağa davet ediyorlar. Demokrasilerde mücadele yeri sandıktır. Sokak değildir’ dersin. Sen kendi Belediye başkanına söz geçiremeyip sokağı işaret ediyorsun. Oturma eylemi. Cumartesi Anneleri oturur coplarsın. İşçiler oturur coplarsın. Somalı maden işçileri yürümeye kalkar yürütmezsin. Jandarmayı, alay komutanını koyarsın önlerine. Madende hayatını kaybedenlerin analarına gaz sıktırırsın, yürüyüş yasak. Akhisar’da 200 metre yürüyüş yapacaklar,  adliyeye kadar önlerine çevik kuvvet dayarsın. Çiftçi sütünü dökecek çevik kuvvet. İsyan edecek çevik kuvvet, Grev kararı var milli güvenliğe aykırı diye grev yaptırmazsın. Üsküdar belediyesi sözünü tutmazsa, ‘Oturma eylemi yapın, yanınızda oturacağım’ diyor. Biz bunu not ederiz. Boğaziçindeki öğrenciler, atadığın kayyum rektöre itiraz etmek için oturma eylemi yapacak, yasak. Üsküdar belediyesinin önü serbest. Boğaziçi üniversiteli öğrenciler de Üsküdar Belediyesi'nin önüne gelsin. Orası serbestse, Cumartesi Anneleri de gelsin. Türkiye’nin tek özgürlük alanı Üsküdar Belediyesi'nin önü mü? Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Somalı maden işçilerini gönderelim. Özgürlük meydanı orası ise, oraya gelsinler. Rize de memleketinde deresini koruyan teyzeleri yerlerde süründürüyorsun. Gelsinler Üsküdar Belediyesinin önüne. Sende orada olacaksan madem. Hepimiz gidelim oraya. Milyonlar gelir. Ama sen Türkiye’yi hapishaneye döndürdün. Kimseye izin vermiyorsun. Lafın gelişi bunu söylüyorsun."