Özgür Gündem ile dayanışmak amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasında nöbeti ikinci kez devralan Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, devraldı.

Polat, "Davalar, soruşturma ve tutuklamalar bizim için onurla sahiplenecek durumlardır. Baskılar ile biat ettireceğini zannedenler yanıldı. 1 iken 10 olduk, dayanışma listesi her geçen gün uzuyor." dedi.

Polat, dayanışma kampanyasının, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ile yazar Ahmet Nesin'in tutuklanmasının ardından yeni bir evreye taşındığını söyledi.

Dayanışmanın da cezalandırıldığı bir dönemden geçildiğine dikkat çeken Polat, tutuklanan nöbetçi yayın yönetmenlerinin dayanışma koltuklarını boş bırakmama sözünü verdiklerini söyledi.

'BASKILAR BİZİ ZAYIFLATAMAZ'

Polat, Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmaktan öte kampanyadaki sorumluluklarını bir görev olarak gördüklerini söyledi. Polat, "Bu davaların ben hiçbir şekilde dayanışmayı zayıflatacağına inanmıyorum. Aksine daha da güçlendirdiğini de hep beraber gördük" diye konuştu.

'Dayanışma koltukları boş kalmayacak'

Olası bir tutuklamayı çok da önemsemediğini belirten Polat, dayanışma adına sergilenen duruş karşısında açılmış olan soruşturma ve davaların kendileri için onurla sahiplenilecek durumlar olduğunu söyledi. Polat, "Artık gazetecilerin haber olmadığı, haber yaptığı dönemlere dönmek istiyoruz" dedi.

(Kaynak: DİHA)