Mersin'in Tarsun ilçesinde evine giderken katledilen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan yaptığı açıklamada, "Özgecan'ın üzerinden idam cezasını tartışmak beni rahatsız ediyor" dedi.

Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan, Hürriyet yazarı Ayşe Arman’ın sorularını yanıtladı.

Baba Mehmet Aslan, “Efendim netice itibariyle, benim kalbime ateş düştü, ben yandım. Evet, ilahi adalet tecelli edecek, buna da inanıyorum. Ama çözüm idam değil. İdam caydırıcı olabilir belki ama benim kızımın üzerinden tartışılması da beni rahatsız ediyor” dedi.

Yaptığı sağduyulu açıklamalarla herkesin takdirini kazanan Aslan, bu metaneti için, “netice itibariyle dünyayı savaş alanına çeviren, insanı mutsuzluğa iten 'nefsi.' Yıllarca mücadele ettim ben nefsimle. Hep güzellikleri aradım. İnsanlara saygımda, sevgimle, hürmetimde kusur etmedim. En zor durumlarda dahi 'bilinçli sessizliği' seçtim” ifadelerini kullandı.

Peki kızınızın yaşadığı felaket, diğer kızların hayatını kurtarabilir mi? Böyle bir umudunuz var mı? sorusuna Baba Aslan, "Özge'nin bir şeyleri değiştireceği de kesin. Belki kadına şiddet konusunda daha duyarlı olacağız, toplu taşıma araçlarına kameralar konacak, idam tartışmaları belli miktarda caydırıcılık yaratacak, belki birbirimize daha merhametli yaklaşacağız. Küçücük bir kelebeğin kanat çırpışı bile on binlerce kilometre ötede bir kasırganın oluşmasını tetikleyebiliyorsa, Özge de belki bu ülkede bir sürü şeyin değişmesine sebep olabilecek. İnşallah da olur" cevabını verdi.