Mersin'de, okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için bindiği minibüste Suphi Altındöken tarafından katledilen Özgecan Aslan, ölümünün 7. yılında mezarı başında ailesi ve sevenleri tarafından anıldı. 

'SESİMİZİ DUYURABİLSEYDİK BU KADAR KADINIMIZIN ÇOCUĞUMUZUN ELİNE DOKUNULMAZDI'

Ailenin yakınlarının yanı sıra sevenlerinin de katıldığı ziyarette mezara çiçekler bırakıldı. Baba Aslan, gazetecilere, kızının vefatının üzerinden 7 yıl geçtiğini belirterek, "Bütün öldürülmüş, katledilmiş kadınlarımızın mekanı cennet, kabirleri pür nur olsun" dedi. Kadına yönelik şiddetin geleceği yok etme anlamına da geldiğini söyleyen Aslan, kadınlara yönelik saldırıların aslında vatana yapıldığını ifade etti. 

Özgecan Aslan'ın mezarı başında yapılan anmasına ailesinin yanı sıra sevenleri de katıldı. 

Anne Aslan da acılarının taze olduğunu vurgulayarak, "Acımız ilk günkü gibi, hep aynı, hiç bitmiyor. Her saniye, dakika o acı bizim içimizde. Çok kötü bir duygu. Allah kimsenin başına vermesin, kadınlarımıza yardım etsin. Yetkililerimize, devlet büyüklerimize hep seslendik. Biz demek ki sesimizi duyuramamışız. Duyursaydık bu kadar kadınımızın, çocuklarımızın, evlatlarımızın eline dokunulmazdı" diye konuştu.

Kızını hatırlayarak ziyarete gelenlere teşekkür eden Aslan, "Allah herkesten razı olsun. Özomu unutmadınız, unutmayacağınızı da biliyordum. Çünkü Özom suçsuzdu, günahsızdı. Dolmuşa binip eve geliyordu. Garip, masum, akıllı kızımdı. Bütün gençlerimizin, çocuklarımızın, kadınlarımızın Allah yardımcısı olsun" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için bindiği minibüste katledilmişti.  Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe, yargılama sonucunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Cinayetin faili Ahmet Suphi Altındöken, Adana F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda bir mahkum tarafından 11 Nisan 2016'da öldürülmüştü.