MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, muhalefetin oy oranlarının çoğu ankette yüksek çıkmasıyla ilgili yapılan eleştiriye yanıt verdi. Sencar, "Herkesi gerçekçi olmaya davet ediyoruz" dedi.

MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu ve CEO'su Özer Sencar, gazeteci İsmail Saymaz'ın muhalefetin 'erken ve kolay zafer' eleştirilerine yanıt verdi. 

MetroPOLL Araştırma'nın son seçim anketi bugün yayımlandı. AK Parti kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 33,3 oy oranına ulaştı. CHP'nin oyu ise yüzde 23,2 olarak ölçüldü. Ankete göre AK Parti ve CHP arasında 10 puan fark var ancak bugüne kadar yayımlanan birçok anket şirketinin sonuçlarına göre bu oran yüzde 15'lere kadar çıkabiliyor. 

Gazeteci İsmail Saymaz da anket şirketlerinin bu sonuçlarını eleştirenlerden biri. MetroPOLL'un bugünkü sonuçlarını Twitter'dan paylaşan Saymaz, "AK Parti en yakın rakibinin dokuz puan önünde görünüyor. Erken ve kolay zafer hissiyle ayakları yerden kesilen muhalifler bu tabloya iyi baksın" dedi. 

Sencar, Saymaz'ın bu paylaşımını alıntılayarak şu açıklamalarda bulundu: "Evet, herkesi gerçekçi olmaya davet ediyoruz. Rakamlarla oynayarak seçmen tercihlerinin değişmeyeceği gerçeğini herkes dikkate alsın."