Sencar, Gür'ün açıklamalarının bir ankete dayanmadığını ve kişisel görüşlerini yansıttığını belirterek, "Bu söyleşide verilen rakamların araştırma bulgusu olmadığı kanısındayım. Ayrıca 4 partiye ait rakamların hiçbiri alanı yansıtmıyor" dedi.

HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün kendisine, "AG tahmin değil, temennide bulunuyor... Keşke rakibinin öngörüsünden biraz nasiplenseydi" ifadesine cevaben açıklama yapan Sencar, ifadelerini madde madde sıralayarak şöyle dedi:

1.Vatandaş, gazetesi veya politikacılar gözlemlerine dayalı tahmin yapabilirler, veya algı üretmek için tahmin yapar görünürler.

2. Araştırmacıların araştırma bulgularına dayalı tahminde bulunması gerekir. Aksi taktirde bu tahminden ziyade manipülasyon gibi algılanır.

3. Bu söyleşide verilen rakamların araştırma bulgusu olmadığı kanısındayım. Ayrıca 4 partiye ait rakamların hiçbiri alanı yansıtmıyor.




-AK Parti yüzde 43-44,
-CHP yüzde 26-27,
-MHP yüzde 13-14,
-HDP yüzde 12-13

SENCAR'IN SON ANKETİNDE ERKEN SEÇİM SONUÇLARI NASILDI?

Sencar, ilk olarak kişisel Twitter hesabından duyurduğu, 14/16 Ağustos tarihli son kamuoyu araştırmasının detaylarını, 26 Ağustos'ta Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a aktarmıştı. Sencar, Hakan'a yaptığı açıklamalarda, daha önce yer aldığı TV programlarında da anlattığı gibi '1.7 puanlık artışla oyunu artıran tek partinin HDP olduğunu ve yüzde 15 bandına dayandığını, MHP'yi de geçerek Türkiye'nin 3. partisi konumuna geldiğini, AK Parti'nin tek başına iktidar olma şansının düşük olduğunu' ileri sürmüştü.

Sencar, anket sonuçlarına göre, oy oranlarını şöyle sıralamıştı:

-AK Parti yüzde 41.7,
-CHP'nin 25.5,
-MHP 15.7,
-HDP ise 14.7

Sencar, ayrıca "HDP'ye oy veren stratejik Türk seçmende artış gözlenebileceğini" ifade etmişti. (Radikal)