MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu ve CEO'su Özer Sencar, 'HDP'ye bakanlık sözü' tartışmasına dair konuştu. Sencar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Seçimde başarılı olmak için İYİ Parti ile HDP’yi bir araya getirmeye çalışmak abesle iştigaldir. Toplumun tüm kesimlerinin rahatlıkla oy verebileceği bir adayla seçime gitmek sorunu çözer" ifadelerini kullandı.

Bu paylaşımın ardından bir sosyal medya kullanıcı ise Sencar'a, 'O kişi Abdullah Gül değil' dedi. Sencar da bu yoruma yanıt vererek, "Kesinlikle değil" yanıtını verdi. 

NE OLMUŞTU? 

CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin'in 'HDP'ye bakanlık verilebilir' sözleri CHP ile İYİ Parti arasında tartışmaya neden oldu. Tekin'in sözlerine İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu tepki göstererek "Kime sordunuz da veriyorsunuz. Biz razı olmayız" dedi. Ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP’nin olduğu bir masada yer almayacaklarını söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, CHP'li Gürsel Tekin'in 'bakanlık verilebilir' sözlerinin ardından başlayan tartışmaya ilişkin yaptığı açıklamada ise, "HDP’nin kimseyle bakanlık pazarlığına girmediği ve açıkladığı ilkeleri dışında bir yaklaşımı olmadığı nettir. Buna rağmen, yapay tartışmalarla ve çirkin bir üslupla HDP’lileri aşağılamaya çalışanlardan, toplumu nasıl kucaklayıp ülkeyi nasıl yöneteceklerini de duymak isteriz" diye konuştu.