CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa'nın Salihli ilçesinde kamyon ve TIR şoförleriyle görüşmek isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, MHP'li Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda tarafından engellenmek istediğini söyledi. 

Halk TV'de yayınlanan Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programına katılan Özgür Özel, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 30-31 Mart tarihinde Manisa'yı ziyaret ettiğini hatırlattı.

'GARAJA SOKMAM, KAPISINI KAPATIRIM'

MHP'li Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda'nın Kılıçdaroğlu'nun kamyoncular ile buluşmasını engellemeye çalıştığını belirten Özel, "Sayın Genel Başkan Kemal bey geçen hafta Manisa'ya geldiğinde müthiş bir ev sahipliği gördü. Bu arada Sayın Genel Başkan'a bir telefon geldi. Salihli kamyoncuları, 'Kamyon TIR garajına gelsin bir çayımızı içsin, sesimizi duyursun' dedi. 'Olur' dedik. O anda Salihli'nin MHP'li belediye başkanı, 'Tır garajına sokmam. Kapısını kapatırım' diyor" ifadelerini kullandı.

'KAMYONCULAR, 'HAYIR GELECEK' DEYİNCE, 'İLAÇLAMA YAPACAĞIM' DİYE EKİPLERİ SOKMUŞ'

Şoförlerin Kılıçdaroğlu'yla görüşmek için ısrar ettiğini dile getiren Özgür Özel, "Kamyoncular 'Hayır girecek' deyince bu sefer 'İlaçlama yapacağım, zehirleme yapacağım' diye ekipleri sokmuş. Çaycı dahil herkesi dışarı çıkarttılar. Ne oldu? Kamyoncular bir çardağın altına geçtiler. Onlarca kamyoncuyla bir araya gelecekken, yüzlerce, binlerce kamyoncu ile bir araya geldik" diye konuştu.

Siyasette gerilimin düşmesi gerektiğini belirten Özel, "Mesela Manisa Büyükşehir Belediyesi salonunu açmıştı. Sarıgöl Belediye Başkanı da MHP'lidir o da bir salon vermişti. Onlara teşekkür ederiz. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Türkiye'de siyasetteki gerilim düşsün diye herkes bakarken, yerelden bir husumet üreten ve Salihlileri utandıran bir iş yaptı. Bunu da kayda geçirelim" dedi.