Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde öğrenciler, Tokat’ın Almus ilçesi'ne bağlı Kızıldere’de 1972 yılında katledilen Mahir Çayan ve arkadaşları Sabahattin Kurt, Nihat Yılmaz, Saffet Alp, Sinan Kazım Özüdoğru, Ertan Saruhan, Hüdai Arıkan, Ahmet Atasoy, Ömer Ayna ve Cihan Alptekin için anma etkinliği düzenlemek istedi.

Kızıldere katliamında yaşamını yitirenleri anmak için öğrencilerin yapmak istediği açıklama üniversitenin özel güvenlik görevlileri tarafından engellendi. Öğrencilerin “Bir Mahir Geçti Bin Mahir Yetişiyor” yazılı pankartı açmasına izin vermeyen özel güvenliğin ardından karşıt görüşteki kişiler de öğrencilere saldırmak istedi.

‘BİZ BU OKULUN ÖĞRENCİLERİYİZ’

Cebeci Kampüsü’nde yaşananların ardından özel güvenliğe tepki gösteren bir öğrenci, “Özel güvenlikler bize saldırdılar. Bakın bunlar onların izleri. Hepimizi yerlere attılar, yerlerde sürüklediler. Biz bu okulun öğrencileriyiz. Bu okul hakkında söz sahibiyiz. Kurduğumuz tek bir cümlede bile özel güvenlikler, polisler, faşistler bize saldırmaktan geri durmuyorlar. Bugün bize saldıranlar yarın size sadece burada oturduğunuz için saldıracaklar. O yüzden bu duruma hepinizi ses çıkarmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.