Orkideler kadınların en çok sevdiği çiçekler arasında yerini yıllardır korumaktadır. Sevdiklerimizi mutlu etmek için de sıklıkla kullanılmaktadır. Bu yüzden özel günlerde en çok tercih edilen çiçek orkidelerdir. Tabi bu özel günler yıldönümü, doğum günü, sevgililer günü veya anneler günü gibi değişkenlik gösterse de tercih edilen orkideler her daim yerini korur. Bunun en önemli sebebi ise orkidelerin zarifliği, asaleti ve sevdiklerinize kattığı anlamdır. Şimdi gelin özel günlerde en çok tercih edilen çiçek: Orkideleri iyice tanıyalım.

Resim1-10

Orkide Çiçeğinin Anlamı

Orkide çiçeğinin anlamı özel günlerde en çok tercih edilen çiçek olma sebebini fazlasıyla açıklıyor. Çünkü orkideler sadece bir çiçeği temsil etmemektedir. Orkidelerin her cinsinin her renginin kendine özgü bir anlamı bulunmaktadır. Her rengi farklı bir duyguyu ifade eden orkidelerin birçok çeşidi bulunmaktadır.

Özel günlerde sevgilinize orkide hediye etmek istediğinizde sevginizi göstermeniz adına beyaz orkideleri tercih edebilirsiniz. Beyaz orkideler masumiyeti ve zarafeti yansıttığı için sevginizi taçlandıracaktır. Mavi orkideler özel bir boya işlemine tabi tutulduğu için nadiren bulunur. Nadir bulunmasına da istinaden mavi orkide sonsuz aşkı simgelemektedir. Mor orkideler ise asalet ve hayranlık anlamlarına gelmektedir. Genel olarak her özel duyguyu farklı renklerinde barındıran orkideler özel günlerde en çok tercih edilen çiçekler arasında yerini almaktadır.

Resim2-10Orkide Çiçeği Bakımı

Bu kadar özel bir çiçeğin bakımı da çiçek severler tarafından bir hayli merak edilmektedir. Uzun bir gövdeye ve küçük yapraklara sahip olan orkidelerin bakımı özen istemektedir. Bakımı ihmal edildiği takdirde orkidelerin çiçekleri solacaktır. Çiçeklerinin solmamasını istiyorsanız yarı gölgeli alanda güneş ışığını almasını sağlamanız gerekmektedir. Doğru saksı seçimi ise orkide çiçeğinin bakımında en önemli konuların başında gelmektedir. Çiçek sepetleri içerisine konan orkideler, gün ışığını köklerine alabileceği için kolayca gelişim gösterirler. Bunun yanı sıra orkidenizi bir saksıya ekmek isterseniz kökleri hava ve ışık alamayacağı için beklediğiniz gelişimi gösteremeyecektir. Bu nedenle bizim önerimiz orkidelerinizi çiçek sepeti içerisine yerleştirmeniz. Böylece hem dekoratif bir görüntü elde edebilir hem de çiçeğinizin sağlıklı gelişimine destek olabilirsiniz. Orkide çiçeği bakımında bir diğer önemli nokta ise toprak seçimidir. Nefes alan bir toprak ve bol besin değerlerle harmanlanmış bir toprak tercih edebilirsiniz. Saksı seçimini de şeffaf tercih ederseniz bakımındaki püf noktalarını tamamlamış olursunuz. Şeffaf seçilmesindeki en önemli detay orkide yapraklarının güneşe ihtiyaç duyması gibi köklerinin de güneşe ihtiyacı vardır. Şeffaf saksı tercihi ile istenilen güneş ışıklarını köklerine ulaştırmış olursunuz.

Orkide Göndermek İstediğinizde En Doğru Adres: Heryerbitki

Tüm Türkiye’ye orkide teslimatı yapan Heryerbitki’de aradığınız orkideyi bulacaksınız. Her hafta yurtdışından getirdiği taptaze orkideler ve ikonik saksıları ile siz ve sevdiklerinizi mutlu ediyor. Hediye paketli, aranjman şeklinde ve saksıda orkidelerden sipariş vermek için hemen www.heryerbitki.com adresini ziyaret edin.