Meclis'te İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde küfür ve hakaret sözleri edilmesine tepki geldi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Süleyman Soylu, eleştirilere karşı önüne geleni şerefsizlikle suçlayarak cevap verdi. Soylu’yu korumak bu sokak üslubunu korumaktır. Türkiye’ye böyle bir bakanı da yönetimi de hak etmiyor” dedi.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, Özdağ, yaşanan küfürlü tartışmalar için şunları söyledi:

"YENİ KAVGALARIN TETİKLEYİCİSİ OLUYOR"

Bu toplantıları vatandaşlar da izliyor. Yukarıdakiler öksürse aşağıya hastalık olarak yansıyor. Onun için konuşmasına dikkat etmesi gerekiyor. Söz orada başlayıp orada bitmiyor, dalga dalga yayılarak toplumsallaşıyor. Yeni kavgaların, husumetlerin tetikleyicisi oluyor. Muhalefet Soylu’ya uyuşturucu baronlarıyla, kara para aklayıcıları ile çıkan resimlerini soruyor. Muhalefetin bir görevi de budur. Soylu’ya düşen, karşı suçlamalar yapmak değil bunlara açıklık getirmektir.

"BAŞKASININ SUÇU SİZİ AKLAR MI?"

Soylu, sorulara cevap vermek yerine hep kaçmayı, muhalefeti suçlamayı tercih etti. Resimlerini soranlara sizin liderlerinizin de resimleri var dedi. Bu niye suç işledin diye sorduğunuz kişinin sizde işlediniz diyerek kendini savunmasına benziyor. Başkasının suçu sizi aklar mı? Demokrasiler hesap verilebilirlik rejimleridir. Demokratik bir ülkede bu tip siyasetçiler bir gün bile bakanlık yapamazlar. Devlet adamı üslubu dediğimiz üslubun zerresi Soylu’da yok. Bir siyasetçi her ağzına geleni söyleyemez. Söylememeli. Bunun toplumdaki akislerini düşünmeli.

"KABİNE ARKADAŞI BOZDAĞ'A BAKMALI"

Soylu, sıkıştığı yerde muhalefeti HDP ile işbirliği yapmakla suçluyor. Geçen hafta hangi ittifakın HDP ile işbirliği yaptığı, yapmak istediği ortaya çıktı. Soylu, HDP ile ilgili bu kadar çekincelere sahipse önce kabinedeki arkadaşı Bekir Bozdağ’a bakmalı. HDP’nin kapısına giden Millet ittifakının bileşenleri değildi, hükümetin bir bakanıydı.

"TÜRKİYE BÖYLE YÖNETİMİ HAK ETMİYOR"

Toplum ahlaklı siyaset istiyor. Kendini yönetenlerin sözüne ve haline inanmak istiyor. Ülke menfaatlerini, kişisel çıkarlardan üstün tutmasını istiyor. Kirlenmiş isimlerin siyasetten tart edilmesini, kenara atılmasını bekliyor. Soylu, uzun zamandır tartışmaların tam ortasında bulunuyor. Konuşurken, tartışırken hiçbir sınır tanımıyor. Türkiye’ye böyle bir bakanı da yönetimi de hak etmiyor. Devlet bu üslupla da bu kadroyla da yönetilmez. Soylu’yu korumak bu sokak üslubunu korumaktır.