İstanbul’un Maltepe ilçesinde, AKP'nin itirazı sonucu yeniden yapılan oy sayım işleminde 1089 sandıktan 674'ü sayıldı. Sayım işlemini yapan sandık kurulu sayısı da 2'den 12'ye yükseltildi.  

674 sandıktan AKP'nin adayı Binali Yıldırım'a ilave 173 dolayında oy çıktı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) verilere göre, CHP'li Ekrem İmamoğlu saat 20.43 itibariyle 13.943 oy farkıyla önde.

Sayım işleminin yarım akşam ya da Pazatesi günü sonuçlanması bekleniyor. Maltepe'de sayım işlemi bittikten sonra AKP İstanbul Büyükşehir Belediyesi için yapılan seçimin iptali için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracak. 

Ancak başvurunun yapılması için Maltepe sayımın sonuçlanması ve il birleştirme tutanağının tanzim edilmesi gerekiyor. İlçe ve İl seçim kurullarında yapılacak olan bu işlemin ardından İstanbul seçimi sonuçlandırılmış olacak. 

Bu işlemlerin ardından AKP, YSK'ye başvurabilecek. Bu sürecin de bir haftayı bulabileceği belirtiliyor. 

Oy sayım işlemi dün gece AKP ve MHP'li ilçe başkanları ve yöneticilerinin oy sayım merkezine girerek gerginlik çıkarması nedeniyle durdurulmuştu. Sayım işlemi bu sabah itibariyle yeniden başlatıldı.