Dersim’in Ovacık İlçesi’nin Türkiye Komünist Partili (TKP) Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, okur yazarlığı özendirmek için herkesin kitap okuduğu oranda bisikletlere dilediği gibi bineceği bir kampanyayı hayata geçirdi.

Ovacık belediyesine dağcı bir grup tarafından 20 bisiklet hediye edildi. Fatih Maçoğlu hediye edilen bisikletleri,  "Bir saat kitap okuyana bir saat bisiklet turu bedava" kampanyasına çevirdi. 

Türkiye Komünist Partisi (TKP) belediye başkanı olarak medyada sık sık gündeme gelen Fatih Maçoğlu, özellikle Ovacık için yaptığı projelerle dikkat çekmişti. Organik tarıma ğırlık veren Başkan Fatih Maçoğlu Hazine'ye ait yaklaşık 650 dönümlük araziye bir süre önce nohut, kuru fasulye ve patates ekmişti. Maçoğlu, elde dilecek ürünlerin bir bölümünün yoksullara ücretsiz dağıtılacağını, bir kısmının da satılarak üniversite öğrencilerine burs olarak verileceğini açıklamıştı.

Şimdi ise "Bir saat kitap okuyana bir saat bisiklet turu bedava" kampanyası ilçeyi hareketlendirdi. Ovacık Halk Kütüphanesi boş rafları için kitap bağışları da bekleniyor. Kitap bağışları için çocuk, sanat, edebiyat, felsefe üzerine kitapları ulaştırmak isteyenler Ovacık Belediyesi'ne gönderebilirler.

(Demokrat Haber)