Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, kar yağışının ardından Kuzey Marmara Otoyolu'nun kapanmasına ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına soru önergesi verdi.

Ersoy, mega proje olarak övünüldüğü halde kar yağışı ile birlikte Kuzey Marmara Otoyolu'nun 17 saat kapalı kaldığını ve müdahale noktalarının uzaklığı nedeniyle de uzun süre açılamadığını ifade etti.

Ersoy,  kar yağışının iki gün öncesinden belirtilmesine rağmen tedbirler öncesinde alınmadığını belirtti.

Ersoy, yoğun yağışla birlikte saatlerce kapalı kalan Kuzey Marmara Otoyolu kapalı kaldığı zamanlarda bile döviz endeksli geçiş garantisi sebebi ile halkın sırtına yük olmaya devam ettiğini söyledi. 

Kalyon, Cengiz İnşaat, Limak, Kolin, Pak Yatırım, RSY İnşaat şirketleri

Ersoy; kar dolayısıyla kapalı olduğu halde KMO İşletmesinin yatırımcısı olan Kalyon, Cengiz İnşaat, Limak, Kolin, Pak Yatırım, RSY İnşaat şirketlerinin zengin edildiğini söyledi.

Ayrıca Kuzey Marmara Otoyolu'nu açmak için Karayolları Genel Müdürlüğü, AFAD, Jandarma müdahalelerde bulunduğunu belirten Ersoy, otoyoldan tamamen KMO İşletmesi sorumlu olmasına rağmen yolu açmak için sağlanan kaynakların kamu kaynaklarından harcandığını belirtti.

Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına şu soruları yöneltti:

*Kuzey Marmara Otoyolu kar yağışından dolayı kapalı kaldığı 17 saat boyunca KMO İşletmesi’nin yatırımcı olan şirketlere döviz endeksli geçiş garantileri için ne kadar ödenmiştir?

*Kuzey Marmara Otoyolu’nun trafiğe açılması için yapılan harcama ne kadardır?

*Kar yağışı iki gün öncesinden bildirilmesine rağmen neden tedbir alınmamıştır?

*KMO’dan sorumlu olmasına rağmen sorumluluğunu yerine getirmeyip yolun açılması için müdahale etmeyen KMO İşletmesi hakkında işlem başlatılacak mıdır?

*KMO İşletmesi’nden otoyolun açılması için harcanan kamu kaynaklarının tahsili yapılacak mıdır?