Otobüs kazaları giderek artıyor. Yaşanan kazalar otobüslerin bakımını gündeme getirdi.

Yaşanan kazaların nedeni sadece bakımsızlık mı yoksa başka nedenleri de var mı? Evrensel Gazetesi'nden Miray Tamer otobüs şoförleriyle konuştu. 

Kocamustafapaşa güzergahında çalışan otobüs şoförlerinden biri, bakım sorumluluğunun mal sahibine ait olduğunu söyleyerek, mal sahibinin aracın bakımını daha sık aralıklarla yaptırıp bu kazaların önüne geçebileceği görüşünde: “Biz sadece arızayı fark ettiğimizde bakıma götürüyoruz. Ondan öncesi için yapabileceğimiz bir şey yok”. Yanan iki aracın da TEMSA marka olduğu düşünüldüğünde kazaların önlenebilmesi TEMSA’nın sorumluluğunda olduğuna dikkat çekiyor.

SEFER ARALIKLARI KISA OLUNCA GAZA BASIYORUZ

Başka bir çalışan da, şoförlerin çıktığı sefer aralıklarının sıklığına değinerek şöyle konuştu: “Seferler çok sıkışık. Örneğin benim hattımda seferler, beş dakikada bir kalkıyor. Durağa yetişemeyeceğimi anladığım anda gaza basmak zorundayım. Bu durum da bazen kazalara neden olabiliyor.”

Otobüsler, uydular tarafından takip ediliyor. Bu yöntemle şoförlere durağa yetişemedikleri zaman ceza kesilebiliyor. Bu da şoförler üzerinde bir baskı oluşturuyor.

BELEDİYE, BAKIMI TAŞERONA VERDİ

Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Cenk Cihangir bakım eksikliğine dikkat çekerek şunları söyledi: KABATAŞ’ta, 4 gün önce Şile yolunda, Barbaros Bulvarı’nda gerçekleşen kazanın en büyük nedeni bakım eksikliği. İETT, kendi bünyesinde yaptığı işlemleri taşeronlaştırdı. Uzman kişilerin uzaklaştırılıp, yetkin olmayan kişilere bakım yaptırdı. Burada bir bakım eksikliği oldu. Bakım-onarım belediyenin yükümlülüğünde. Denetimin yapılmasını sağlayacak eğitim kadroları var mı? Bunun sorgulanması gerekir. Kazaların en büyük diğer sebebi de bayram yoğunluğu. Şoförler 18 saat üzerinden çalıştırıldı. Bu da motivasyon eksikliğine neden oldu.

SON DÖNEMDE MEDYAYA YANSIYAN OTOBÜS KAZALARI

1 Ağustos'ta önce İstanbul sonra Denizli’de güne otobüs kazaları yaşandı. İstanbul Kabataş’ta kontrolünü kaybeden bir belediye otobüsü durakta bekleyen yolcuların arasına daldı. Olayda onlarca kişi yaralandı. Denizli’de yaşanan kazada ise otobüs bir markete daldı. 

30 Temmuz’da Beşiktaş’ta freni boşalan halk otobüsü 30 yolcusuyla kaldırıma çıkarak kaza yaptı. Beşiktaş’taki Barbaros Bulvarı’nda freni boşalan halk otobüsü, içerideki 30’a yakın yolcusuyla kaldırıma çıkarak kaza yaptı. 

29 Temmuz’da ise yine bir halk otobüsü İstanbul’un Ümraniye ilçesinde duvara sürtünerek zorlukla durabilmişti. Her iki olayda da onlarca kişi yaralandı. 

27 Temmuz’da TEM Otoyolu’nun Edirne istikameti Kavacık mevkiinde yanan halk otobüsünde 4 kişi can vermişti.

26 Temmuz’da Ankara’da ikisi halk otobüsü olmak üzere 4 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi ağır yaralandı.