Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Aksaray'da galerici esnaflarını gezdiği sırada bir galeri sahibi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu şikayet etti.

Galerici "Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. KDV ve ÖTV indirimi muhabbeti çıkardı. Siz araç almayın ben fiyatları indireceğim, dedi. Biz bayramdan beri yatıyoruz" dedi.

DEVA Partisi'nin politika çalışmaları çerçevesinde esnaf ziyaretleri ve İl Danışma Kurulu Toplantısına katılmak için Aksaray’a gelen Genel Başkan Ali Babacan ilk olarak Hamidiye Alaca Mahalle Konağı’nda partililer ve Kırım göçmeni vatandaşlarla buluştu.

Çay sohbetinin ardından şehir turu yapan Babacan, Cuma namazını galerici esnaflarıyla birlikte Galericiler Sitesi Camii'nde kıldı.

Cami çıkışında Galericiler Sitesi'nde esnaf ziyaretleri yapan Babacan galerici esnaf İsmail İnce'nin (28) tepkisiyle karşılaştı.

İnce, “Biz bayramdan beri yatıyoruz. Sıkıntı değil Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. KDV ve ÖTV indirimi muhabbeti çıkardı. Siz araç almayın ben fiyatları indireceğim, dedi. Biz bayramdan beri yatıyoruz. Etkisi oldu tabi ki neden etkisi oldu? Şimdi bu araç alacak kişiler ben sıfır aracı düşüreceğim, bekleyin dediği için millet bekleyiş içine girdi. Yani olacak mı? Olmayacak mı? Belli değil biz bayramdan beri yatıyoruz. Zaten yaptığımız iş 3-4 aylık, piyasa beklenti içerisine girdi” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, sıfır araç alımlarında ÖTV'yi düşüreceğini duyurarak yurttaşlara beklemelerini söylemişti.