Aksaray’da Mehmetçik İlköğretim Okulu’nda öğrenci velilerinden bir grup, aynı okulda eğitim gören otizmli çocukları ve ailelerini yuhaladı. Otizmli çocukların ailelerinin yaşananlarda okul müdürünün sorumluğu olduğu iddiası üzerine Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı.

Aksaray’da çocuklarının otizmli çocuklar ile aynı sınıfta okumaması gerektiğini söyleyen bir grup veli, otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını istedi.

Aileler dün okul çıkışında da otizmli çocukları ve ailelerini yuhaladı. Otizmli çocukların aileleri ise, kendilerine tepki gösteren ailelerin okul müdürü tarafından yönlendirildiğini iddia etti.

Tohum Otizm Vakfı sosyal medya hesabından ise #OkuldaBirlikteHayattaBirlikte etiketi ile ‘sesimiz ol’ çağrısı yapıldı.

Otizmli çocukların ailelerinin yaşananlarda okul müdürünün sorumluğu olduğu iddiası üzerine Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı.

VALİLİK: HABER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Aksaray Valiliği ise görüntülere ve ailelerin anlatımlarına rağmen haberlerin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

Açıklamada, ”Aksaray merkez Mehmetçik İlkokul’unda 32 derslik mevcut olup, 42’si özel eğitim öğrencisi olmak üzere toplam 334 öğrenci öğrenim görmektedir. Özel eğitim öğrencileri burada 5 yıldır eğitimlerine devam etmektedirler. Bazı medya organlarında yayınlanan ‘Aksaray’da otizmli çocuklar yuhalandı’ haberi gerçeği yansıtmamakta olup, çocuklar okullarında normal eğitim öğretimlerine devam etmektedirler. 2020 yılı yatırım programında 12 derslikli bir özel eğitim okulu planlanmış olup konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır.” denildi.