Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM), 2012 Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) başvuru süresinin kesinlikle uzatılmayacağı bildirildi.

 

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, 23 Eylül 2012'da yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı'na (2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) başvuru işlemlerinin 18 Haziran'da başladığı hatırlatıldı.

 

Bugün itibarıyla 2 milyon 193 bin 342 adayın sınav ücretini yatırdığı, 1 milyon 944 bin 315 adayın ise başvuru işlemini tamamladığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Sınava başvurular 11 Temmuz'da sona erecektir. Bu sınava, ortaöğretim ve ön lisans düzeyinde 3 milyona yakın adayın başvuru yapması bekleniyor. 23 Eylül'de yapılacak sınav için, başvuru sonuçlarına bağlı diğer hazırlık çalışmalarının hemen başlaması zorunlu olduğundan başvuru süresi kesinlikle uzatılmayacaktır.

 

Sadece sınav ücretini yatırmış olmak, Aday İşlemleri Sistemi'ne (http://ais.osym.gov.tr ) herhangi bir nedenle giriş yapmak, şifre değiştirmek gibi işlemler sınava başvuru sayılmamaktadır. Sınav ücretini yatırdığı halde sınava başvuru bilgisi olmayan 249 bin 27 adayın başvuru yapmamış ise en kısa sürede başvurularını tamamlamaları, başvurusunu yapmış adayların ise başvuru bilgilerini Aday İşlemleri Sistemi'nden mutlaka kontrol etmeleri gerekmektedir.

 

Başvurunun son günlerinde yapılan yoğun başvurular nedeniyle Başvuru Merkezleri'ndeki yoğunluğun adayın mağduriyetine yol açacak bir durum oluşturmaması için, ortaöğretim mezunu tüm adaylar ile bireysel başvuru hakkı olmayan ön lisans mezunu adayların bir an önce Başvuru Merkezleri'nden başvurularını tamamlamaları, internet üzerinden bireysel başvuru yapacak adayların da en kısa sürede başvurularını yapmaları yararlarına olacaktır."

 

Sınav ücretini yatıran ancak başvuru işlemini tamamlamayan adayların başvuru işlemini en kısa zamanda tamamlamaları istenilen duyuruda, sınav ücretini yatırıp başvuru işlemini tamamlayan adayların ise başvuru bilgilerini, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin " http://ais.osym.gov.tr " internet adresinden kontrol ederek başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü edinmeleri ve bu dökümü, sınavın diğer tüm aşamalarında gerekeceğinden özenle saklamaları gerektiği belirtildi.