Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Efrîn'de Êzidî Kürtlerine ait Qestel Cindo köyüne yapılan saldırıyı kınadı. Basın Sözcüsü Fehid El Misrî, saldırıların ÖSO'nun ahlak ve prensiplerine aykırı olduğunu belirterek, çete grupların Suriye devriminde yer alan Kürtleri devrimden uzaklaştırmak amacıyla bu tür saldırıları düzenlediklerini söyledi.

Özgür Suriye Ordusu Eşbaşkanı imzasıyla yayınlanan açıklamada saldırılar şiddetle kınanırken, silahlı grupların Kürtleri Suriye devrimi dışında bırakmak amacıyla bu saldırıları gerçekleştirdiği belirtildi.  

Kürtlerin Qamişlo, Halep ve Suriye şehirlerindeki ayaklanma ve gösterilerde yer aldıklarının belirtildiği açıklamada, Kürtlerin 2004 yılında Qamişlo'da Esad rejimine karşı ayağa kalktığı da hatırlatıldı. Azzaz ve Efrîn'de düzenlenen saldırılarla hiçbir alakaları olmadığını belirten ÖSO temsilcisi, bu tür saldırıların sadece Esad rejimine hizmet edeceğini belirtti.  

Açıklamada saldırgan gruplar ÖSO'nun düşmanları olarak adlandırıldı. Êzidîlerin de Suriye toplumunun bir parçası olduğu belirtildi ve söz konusu saldırılar hakkında soruşturma başlatılacağı söylendi.