Özgür Suriye Ordusu'na bağlı değişik tugay ve birliklerden 70 komutan Gaziantep'te bir araya geldi.

Bülbülzade Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Suriye'de yaşanan sorunlar ele alındı. Son günlerde yaşanan olaylar, özellikle El Nusra ile PYD güçleri arasındaki çatışmalar konuşuldu.

Nurettin Zengi Tugayı Komutanı Tevfik Şehabettin, "Suriye'nin bir karış toprağından bile vazgeçmeyeceğiz. Suriye tek kalacak, hiç kimsenin Suriye'yi bölmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Halep Askeri Konsey Başkanı Albay Abdu Cabbar el-Akidi de "Son günlerde PYD-PKK piyasaya çıktı, onlar da rejimin Şebbihalarıdır. İnşalllah onları geçeceğiz" dedi.

Yeni bir cephe açma gibi bir fikirlerinin olmadığını anlatan Akidi, "Bizim kuvvetimiz PYD'den daha fazla. Şimdi ilk amacımız karşımızdaki zalim Esad rejimini düşürmek" ifadelerini kullandı.

Komutanların toplantının ardından Suriye'ye döneceği belirtildi.

MUHALİFLER GERİLİYOR

Bu arada Suriye’de ordunun ilerleyişini sürdürdüğü ve silahlı gruplara üye çok sayıda kişiyi etkisiz hale getirdiği haberleri geliyor. Muhaliflere bağlı Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, pazartesi günü, Şam’ın etrafındaki kırsal kesimde 58, Adra’daki pusuda da 49 silahlı muhalifin öldürüldüğünü kabul etti.

Silahlı grupların Haseke Kentinin yaklaşık 15 km batısına düşen el-Makbara köyünde ise kendilerini desteklemeyen 7 sivili katlettiği bildirildi.