Birleştirilen Çarşı ile Gezi Parkı davasının tek tutuklu sanığı Osman Kavala'nın dosya üzerinden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan tutukluluk incelemesinde, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İş insanı Osman Kavala için bugün rutin tutukluluk incelemesi yapıldı. Mahkeme, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

1 Kasım 2017'den bu yana tutuklu bulunan Osman Kavala'nın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada en son 17 Ocak'ta duruşma yapılmış, mahkeme heyeti oy çokluğuyla Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar vermişti.

Avukatlar tarafından bu karara yapılan itirazı ise İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi reddetmişti. Kavala'nın bir sonraki duruşması 21 Şubat'ta yapılacak.

AYDA BİR GÖZDEN GEÇİRİLİYOR

Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre tutuklu bir sanığın en geç ayda bir dosyasının incelenmesi ve tutukluluk durumunun gözden geçirilmesi gerekiyor. Bu kapsamda Kavala'nın yargılamasını yapan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti bugün aylık tutukluluk incelemesini gözden geçirdi. Heyet, Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Karar, heyetin oy çokluğuyla alındı. Mahkeme heyetindeki kıdemli üye hakim, Kavala'nın tahliyesi yönünde oy kullanıp, tutukluluk kararına muhalefet şerhi koydu.