18 Ekim 2017'de gözaltına alınarak tutuklanan iş insanı Osman Kavala, AKP'nin hukuk reformuyla ilgili olarak "Uydurma suçlamalarda cezaevindeyiz. Adalet Bakanı'nın yaptığı açıklamalar yeterli değil" dedi.

TV 100'de Ahu Özyurt'un sunduğu 'Sağlı-Sollu' programına katılan gazeteci Barış Yarkadaş şu bilgileri aktardı: 

 "Ben Osman Kavala'ya TV 100 için sordum. Bu hukuk reformu ile ilgili ne düşünüyorsunuz?" diye sordum. Şunu söylüyor Osman Kavala; 'Somut delil olmadan, nesnel bir değerlendirme yapılmadan. Ağır suçlamalar içeren iddianameler hazırlayan savcıların da bu konuda büyük bir sorumluluğu var. Anladığım kadarıyla HSK'nın incelediği dosya beraat ettiğim Gezi Davası ile ilgili. Tahliyemi engelleyen casusluk kurgusu üzerine oturtulmuş. Yeni iddianamenin de incelemeye alınmasını düşünüyorum.' 

Ardından da Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile ilgili konuşuyor; "Adalet Bakanı tutuklamaların istisnai olması gerektiğini söylüyor. Kanaatimce zihniyetin değişmesi için. Bu ifade yeterli değil. Hukuksuz tutuklamaların, özgür yaşama hakkının gaspı olduğunun ve suç sayılması gerektiğinin kabul edilmesi önemli" diyor.

Özetle şunu söylüyor Osman Kavala; "Haksız hukuksuz bir biçimde tutuklandık. Tutukluğumuz devam ediyor. Uydurma suçlamalarda cezaevindeyiz. Adalet Bakanı'nın yaptığı açıklamalar yeterli değil."