HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Irak Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin Türkiye’ye gelişi sırasında Türk bayrağı ile birlikte Kürdistan bayrağının bulunmasını, “diplomatik teamülün gereği” olarak nitelendirdi.

Evrensel'de yer alan habere göre Baydemir, olayın “AKP’nin referandum için Kürtlere mesajı” olarak değerlendirilmesine ilişkin, “Hiç kimse Kürtleri kandıramaz. Sur, Şırnak, Cizre, Silopi, Nusaybin ve eş başkanlarımızın tutuklanmasını unutturamazlar, bağışlatamazlar” diye konuştu.

Meclis’te gazetecilerle bir araya gelen Baydemir, tartışmalara yol açan bayrak olayının referandum için Kürtlere bir mesaj olup olmadığının sorulması üzerine, bayrak asılması olayının “diplomatik teamülün olmazsa olmazı” olduğunu söyledi. Başka bir ülkeden yönetici geldiğinde nasıl o ülkenin bayrağı asılıyorsa, Kürdistan bayrağının asılmasının da aynı olduğunu belirten Baydemir, “Olması gereken, rutin, mudat bir uygulamadır” dedi.

Kürdistan bayrağı asılarak Kürtlerin kandırılamayacağının da altını çizen Baydemir, “Hiç kimse Kürtleri kandıramaz. Sur, Şırnak, Cizre, Silopi, Nusaybin ve eş başkanlarımızın tutuklanmasını unutturamazlar, bağışlatamazlar” diye konuştu.