Küçükçekmece Atakent mahallesindeki Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda öğrencilere kına kıyafeti, gelinlik ve damatlık giydirilerek, öğretmenler tarafından para takıldı.

Cumhurietten Zehra Özdilek'in haberine göre okula çocuğunu almaya giden bir veli ise gördüğü manzaraya isyan etti. Veli, “Biz kesinlikle böyle şeylere karşıyız. Çocukların kafasına bu yaşta evliliği sokmuş oluyorlar. Zaten şimdi erken yaşta evlilikler var. Bunlar iyice onaylanmış gibi oluyor. Çocuklar okulda birbirine ‘evleneceğim kız, evleneceğim erkek’ diye bakmaya başlar” diye konuştu.

Okuldaki skandal etkinliğin, Sosyal Bilgiler dersi kapsamında ‘geleneklerimiz, göreneklerimiz’ konusu işlenirken düzenlendiği ortaya çıktı.

Etkinliğe tepki gösteren veli, gazetemize değerlendirmelerde bulundu: “Arada bir çocuğumu görmeye okula giderim. O gün yine okula gittim. Baktım yöresel kıyafet, gelinlik, kınalık, damatlık, giydirilmiş öğrenciler var. Ne olduğunu sordum. Sosyal Bilgiler’de gelenek, göreneklerimiz konusu işleniyormuş. Kitaplarında da bunlar yazıyor. Gelin sandalyede oturuyor damat başında, öğretmenlerden para takanlar oldu. Yani resmen orada bir evlilik töreni kutlanıyormuş gibi bir hava vardı. Sadece kendi çocuğum için değil tüm çocuklar kötü etkilenir diye endişe ediyorum. Konumuz geleneklerimiz göreneklerimiz olabilir ama o konuyu işlemek zorunda değiller. Yöresel yemeklerimiz, halk oyunlarımız var mesela... O manzara karşısında dehşete düştüm. WhatsApp grubundan da bu resimler paylaşılınca daha fazla sinirlendim. Bunun gösterisi olmaz, olacak şey değil. Tarif edersin, başka türlü anlatırsın ama tutup giydirirsen bu çocuklar birbirine evlenme teklifini bu yaşta eder.”

Kaynak: Cumhuriyet