Yazar Orhan Kemal, Konak Kent Konseyi tarafından İzmir Alsancak’taki Türkan Saylan Merkezi’nde düzenlenen “Orhan Kemal 100 yaşında” isimli panelde anıldı. Orhan Kemal’ın oğlu Işık Öğütçü’nün katıldığı paneli, Orhan Kemal üzerine köşe yazıları ve kitapları ile tanınan gazeteci Mazlum Vasek yönetti.

Panelde ilk olarak Kemal’ın oğlu Işık Öğütçü konuştu. Öğütçü, en büyük hayalinin Orhan Kemal Üniversitesi kurmak olduğunu belirterek, babası ile ilgili anılarını anlattı. Orhan Kemal’e ilişkin İstanbul Cihangir’de 2000 yılında müze açtıklarını anlatan Öğütçü, babası Orhan Kemal’in gerçekçi bir yazar olduğunun kanıtlarının o müzede bulunabileceğini söyledi.

İŞ CİNAYETLERİNİ KİTAPLARINDA ANLATMIŞTI’

Panelde konuşan Mazlum Vasek de, tarım işçilerinin yaşadığı trafik terörüne dikkat çekerek Orhan Kemal’in 1954’te yazdığı kitaplarda tarım işçilerinin dramını anlattığını söyledi.

İşçilerin beslenme ve çalışma koşullarının da kötü olduğunu yine kitaplarında anlattığını belirten Vasek, Orhan Kemal’in kitaplarında anlattığı işçi sorunlarının halen daha devam ettiğine dikkat çekti.

Panel soru cevap bölümü ile sona erdi. (DİHA)