Uzun yıllar cezaevinde kalan eski DEP milletvekili ve siyasetçi Orhan Doğan, vefatının 9'uncu yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Doğan'ın mezarının bulunduğu Cizre Asri Mezarlık'ta gerçekleştirilen anma törenine, Doğan'ın ailesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Ferhat Encu, HDP ve DBP yöneticileri yanı sıra onlarca yurttaş katıldı.

“EN BÜYÜK ARZUSU BARIŞTI”

Duaların okunduğu anmada konuşan Doğan'ın kızı Ayşegül Doğan, babasının verdiği mücadele ile sadece kendi ailesinin ferdi olmaktan çıktığını, tüm Kürt halkının bir aile ferdi haline geldiğini söyledi.

Doğan, babasının en büyük arzusunun barış olduğunu ve bunun için mücadele edeceklerini söyledi.

HDP Milletvekili Ferhat Encü de, bu dönemde Orhan Doğan gibi çok fazla mücadele insanının yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

Cizre'deki yasak süresince Orhan Doğan'ın memleketinin yakılıp, yıkılıp talan edildiğini sözlerine ekleyen Encü, şöyle devam etti:

"Cizre'nin bugünkü en büyük eksiği Orhan Doğan gibi bir barış şehidini olmamasıdır. Barış şehidi Doğan tarihe önemli bir sayfa bıraktı. Özgür bir hayat ve barış içinde bir yaşam için mücadele etti Orhan Doğan. Biz de onun huzurunda söz veriyoruz; onun mücadelesini biz yürüteceğiz."

Anma etkinliğinin ardından mezarlığa karanfiller bırakan katılımcılar mezarlıktan ayrıldı.

Kaynak: DİHA