Cüneyt Özdemir'in kendi YouTube kanalında yaptığı anket yorumu, tartışma konusu oldu. AKP'nin ve Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ın tüm anketlerde önde çıktığını iddia eden Özdemir, şu yorumda bulundu:

"Bir sürü insan 'o gün geldiğinde' diyerek zil takmış oynuyor. Bakıyorsun şu an bütün araştırmalarda AK Parti birinci çıkıyor. Erdoğan istisnasız bütün araştırmalarda Kılıçdaroğlu’nun önünde çıkıyor. Böyle bir gerçek de var. Bazen gerçeği görmemek insanların işine geliyor gibi. Özellikle Millet İttifakı’nda. Her iki taraf için de zor bir seçim bu. Millet İttifakı’nın oyu toplamda Erdoğan’ı yakalıyor ama toplamda yakalıyor. AKP hâlâ Türkiye’nin birinci partisi. Senin hiç gördüğün anket var mı şu anda AK Parti’nin CHP’nin gerisine düştüğü?"

PÖSTEKİ 10 AYRI ANKET PAYLAŞTI

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, Özdemir'e, yine anketli yanıt ORC Araştırma Genel Müdür Mehmet Pösteki'den geldi. Sosyal medya hesabından 10 ayrı araştırma şirketinin son anket sonuçlarını paylaşan Pösteki "Sayın Özdemir bakış açınızı değiştirmelisiniz zira Beştepe dışında nereden bakarsanız bakın dediğiniz gibi bir sonuç yok" dedi.

Pösteki'nin paylaştığı 10 anket ise şöyle: