İktidara yakın Optimar Araştırma şirketinin anketine göre bugün seçim olsa AK Parti oyların yüzde 40'ını alıyor. MHP Barajı geçiyor, İYİ Parti ve HDP ise barajın altında kalıyor.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, iktidara yakınlığıyla bilinen Hilmi Daşdemir'in sahibi olduğu Optimar'ın ağustos ayında yaptığı seçim araştırmasında elde edilen sonuçları aktardı.

Ankete göre katılımcıların yüzde 40.9'u Türkiye'nin en önemli sorununun ekonomi olduğunu belirtti.

İkinci sırada yüzde 12.8 ile korona virüsü pandemisi geliyor. Üçüncü sırada yüzde 12.5 ile işsizlik var. Optimar'ın Temmuz ayı anketinde ekonomi diyenlerin oranı yüzde 38.5, işsizlik diyenlerin oranı yüzde 12.6 idi.

Ankette 'ekonomiyle ilgili sorunu hangi parti çözer?' sorusuna katılımcıların yüzde 31.8'i AK Parti, yüzde 25.5'i CHP, yüzde 4.7'si İYİ Parti, yüzde 4.5'i HDP, yüzde 3'ü MHP yanıtını verdi.

Temmuz ayı anketinde AK Parti diyenlerin oranı yüzde 36.7’yken CHP diyenler yüzde 23.3 seviyesindeydi.

'En beğenilen siyasetçi' sorusuna katılımcıların yüzde 35'i Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yanıtını verdi. Erdoğan'ı yüzde 14.8 ile Mansur Yavaş, yüzde 6.5 ile Ekrem İmamoğlu, yüzde 6.2 ile Kemal Kılıçdaroğlu takip ediyor. Selahattin Demirtaş yüzde 5, Meral Akşener yüzde 4.8, Devlet Bahçeli yüzde 3.2 oranında oy aldı.

Optimar’ın anketine göre 'Bugün seçim olsa hangi partiye oy vereceksiniz?' sorusuna kararsızlar dağıtıldıktan sonra katılımcıların yüzde 40'ı AK Parti dedi. CHP'nin yüzde 25, MHP’nin yüzde 10.3 çıktığı ankette İYİ Parti yüzde 9.9, HDP ise yüzde 8 ile baraj altında kaldı.

Ankette cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna Tayyip Erdoğan ve Mansur Yavaş kalırsa kime oy verirsiniz sorusu soruldu. Ankete katılanların yüzde 46.7 ile Erdoğan derken, Mansur Yavaş diyenlerin oranı yüzde 41.8 çıktı. Kararsızların oranı yüzde 11.5 oldu.

Erdoğan mı İmamoğlu mu sorusuna katılımcıların yüzde 46.3'ü Erdoğan, yüzde 36.4'ü İmamoğlu yanıtını verdi. Kararsızların oy oranı ise yüzde 17.3 oldu.

Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu sorusuna ise ankete katılanların yüzde 47.4'ü Erdoğan, yüzde 31.8'i Kılıçdaroğlu seçeneğini işaretledi. Kararsızların oranı ise yüzde 20.9 çıktı.