Bütün estetik operasyonlarında gerçekleştiği gibi burada da başarılı sonuçlar elde etmek mümkündür. Kısa süre içinde meme küçültme ameliyatı gerçekleşebilir. İşlemin doğru ve sağlıklı sonuç verebilmesi için mutlaka bu uygulama profesyonel ve uzman kişi tarafından gerçekleştirilmiş olması gerekir. İşlemden önce kişiye bazı tahliller ve incelemeler yapılır.

Daha sonra herhangi bir sıkıntının olmadığı durumlarda, kişi ameliyatı gerçekleştirebilmesi için uygunsa, operasyon hazırlığına başlanır. Ameliyat gerçekleşmeden kısa süre önce mutlaka sigara ve alkolün bırakılması, bir süreliğine kullanılmaması gerekir. Meme küçültme ameliyatı öncesinde ve sonrasında kişinin kullanmış olduğu ilaç veya kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsa, mutlaka bırakılması gerekir.

Op. Dr. Erkin Önsal Kimdir?

2008 yılında Tıp eğitimini Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı.

2009 yılında İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim ve

Araştırma Hastanesi’nde uzmanlık eğitimine başladı.

Eğitimi süresince özellikle Dudak - Damak yarığı,

Tümör cerrahisi, Meme ve Burun estetiği ile yakından ilgilendi.

Çeşitli tekniklerle meme küçültme ameliyatı uygulanan

hastaların retrospektif değerlendirilmesi ile ilgili çalışmaları oldu.

Uzmanlık tezini bir antioksidan olan apokinin deney hayvanlarında

çeşitli yaralanmalar üzerine olan etkisini inceleyerek tamamladı.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Operasyon gerçekleştikten sonra kişinin dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Bu kişinin sağlığı ve operasyonun olumlu sonuç verebilmesi için oldukça önemlidir. Meme küçültme, ameliyatı öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi durumunda herhangi bir sorun açığa çıkmaz. Operasyon sonrasında, hastanın ağır egzersiz ve hareketlerden uzak durması gerekir. Olabildiğinde ağırlık kaldırmamalıdır. Kişi en az bir hafta boyunca dinlenmeli ve iyi şekilde istirahat etmelidir.

Meme Büyütme Estetiği

Tıp alanında Augmentasyon plastisi olarak bilinen bu estetik sayesinde memelere hacim verme ve şekil bozukluğundan meydana gelen sorunların önüne geçilmiş olur. Kadınlar tercih ettiği cerrahi uygulama ile 50 yıldır başarısını devam ettirmektedir. Memelere hacim verebilmek için iki farklı yöntem kullanılır. Hastaya silikon protez takılır ya da hastanın kendi vücudunda bulunan yağ dokularından işlem gerçekleştirilmiş olur. Kişiye uygun olan meme büyütme, ameliyatı, doğru şekilde hastaya uygulamaya çalışılır.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Kişinin çeşitli nedenlerinden dolayı meme büyütme ameliyatı gerçekleştirilmiş olur. Bu nedenler arasında memenin küçük olması, bir memenin diğer memeden küçük olması, şekil bozukluğu, yaşlanmanın beraberinde getirmiş olduğu meme sarkmaları ve diğer nedenlerden kaynaklı olarak gerçekleştirilmiş olur.

Hastadan hastaya çeşitli nedenlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bu yüzden hasta her şeyden önce plastik cerraha başvurmalı ve burada sıkıntılar dile getirildikten sonra, gerekli olan işlemlere karar verilir. Doğru uygulamanın yapılabilmesi için doktor tarafından muayene edilmesi gerekir.

Meme Büyütme Yöntemleri nelerdir?

Göğüs büyütme uygulaması denince akla ilk gelen yöntem tabi ki de silikon oluyor. Plastik cerrahlar tarafından, ameliyat ortamında gerçekleştirilen bu uygulama sayesinde daha hacimli göğüsler için yapılan uygulamalardır. Kadınların özellikle tercih ettiği bu uygulamanın uzman kişi tarafından yapılması gerekir. Silikon uygulaması gerçekleşeceği zaman, memenin ya kas altına ya da kas üzerine yerleştirilmesi gerekir. Yapılan bu yöntem ile kişiye bir veya iki beden büyük memeye sahip olmasını sağlamış olur. Bu etkili yöntem ile daha dolgun memelere sahip olmak mümkündür.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Operasyonun gerçekleşmesine karar veren kişi uzman bir hekim tarafından muayene edilmelidir. Hekim kontrolü altında gerekli olan tahliller ve gerekli incelemeler yapılır. Eğer herhangi bir sorun yoksa, hasta meme dikleştirme, ameliyatı için uygundur. Gerekli olan hazırlıklar tamamlanır ve işleme başlanır. Hastaya ilk önce anestezi uygulanır. Daha sonra, önceden planlanmış olan meme başları gerekli olan bölgeye alınır ve burada memenin dokusu şekillendirilmiş olur. Küçük memeler için silikon protez yerleştirilir, büyük meme içinse doku çıkarılmış olur. Fazla gelen deriler alınarak meme dikleştirme ameliyatı tamamlanmış olur.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Memede meydana gelen sarkıkların çok ciddi seviyede olanların yaptırması gereken bir uygulamadır. 18 yaşını doldurduktan sonra herkesin bu operasyonu gerçekleştirebilme durumu vardır. Gerekli koşullar ve şartlar sağlandıktan sonra, ortada bir sorun yoksa meme dikleştirme, işlemi gerçekleşebilir.