Burun estetiği günümüzde birçok kişi tarafından en çok tercih edilen estetik uygulamalar arasında yer almaktadır. Yüze daha uygun olan buruna sahip olmak için gerçekleştirilebilecek olan burun estetiği aynı zamanda sağlık nedenleri kaynaklı olarak da yapılabilir.

Yaşanan travma, darbe ve buna benzer birçok sorun sebebi ile burun estetiğine ihtiyaç duyulabilir. Burun estetiğini yaptırmadan önce ise bazı detaylara yer vererek buna göre operasyonun gerçekleştirilmesi ise son derece önemlidir.

Op. Dr. Deniz Küçükkaya Kimdir?

1977 Zonguldak doğumlu, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunudur. Kısa bir dönem Zonguldak’ta pratisyen hekimlik yaptıktan sonra Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik  Cerrahi uzmanlık eğitimini Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden almıştır. Uzmanlık eğitiminin tamamlanmasından hemen sonra Gölcük Asker Hastenesinde Plastiki Rekonstrükif ve Estetik Cerrahi uzmanı olarak askerlik hizmetini yerine getirmiştir. Sonrasında Denizli Servergazi Devlet Hastanesi ve Denizli Devlet Hastanesinde mecburi hizmetini tamamlamıştır. Mecburi hizmeti sırasında Denizli’ de estetik cerrahi ameliyatlarını oldukça sık yapmış ve bu konuda basın ve halk tarafından yoğun ilgiyle takip edilmiştir. Mecburi hizmet sonrasında 2010 yılında istifa ederek İstanbul'da estetik cerrahi ağırlıklı olmak üzere özel çalışma hayatına başlamıştır. Dumankaya İkonda bulunan muayenehanesinde hizmet vermeye devam etmektedir. Belirli aralıklarla yurtdışı hasta görüşmelerine gitmekte ve buradaki hastalarıyla birebir ilgilenmektedir. Ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş birçok çalışması mevcuttur. Tıp fakültesi yıllarında ve asistanlık eğitimi sürecinde tiyatroyla yakından ilgilenmiştir. Aldığı tiyatro eğitimleri sonrasında birçok profesyonel ekiple çalışmış ve oyunlarda rol almıştır. Kısa bir dönem sinemayla da ilgilenip kısa filmlerde rol almış ve festivallere katılmıştır. İş yoğunluğu nedeniyle ancak iyi bir izleyici olarak tiyatro ve sinema ile olan ilişkisini sürdürmektedir. Evli ve Rüzgar isimli bir erkek ve Cemre isimli bir kız çocuk babasıdır.

Burun Estetiği

Rinoplasti olarak tıp dilinde ifade edilmektedir. Halk arasında ise burun estetiği operasyonu diye bilinir. Burnun işlevini yerine getirmesini sağlamanın yanı sıra mevcut görünümü ile ilgili de yapılabilir.

Burun kıkırdağında ya da kemiğinde yapılacak olan işlem ile beraber istenen görselle sahip olurken aynı zamanda burnun işlevine herhangi bir zarar vermeden işlemin yapılmasıdır.

Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Burun estetiği tıp dilinde rinoplasti olarak bilinir. Estetik işlemler arasında en sık tercih edilmekte olan burun estetiğidir. Bu operasyonu daha ideal bir buruna sahip olmak amacı ile işlem yapmanın yanı sıra yaşanan travma ya da darbe sonrasında da burun estetiği uygulaması gerçekleştirilebilir.

Solunumda yaşanan zorluk, şekil bozukluğu gibi sebeplere bağlı olarak yapılacak olan burun estetiği burun kıkırdağı ve kemiğinde yapılan işlemler olarak ifade edilir. Bunun yanı sıra burnun işlevini de yerine sağlıklı şekilde gerçekleştirmesi amacı ile de yapılabilir.

Burun Estetiği Ameliyatı Öncesi

Burun estetiği operasyonu öncesinde yapılacak olan işlemin yüzünüze olan uyumuna dikkat edilerek farklı çizimler hazırlanır. Üç boyutlu veya iki boyutlu olarak hazırlanan bu uygulamalar sırasında hastayla beraber ,hastanın  kendisine uygun olacak en uygun şekil için ön çalışma  yapabilir. Bilgisayar üzerinde yapılan bu çalışmalar ameliyat sonrasıyla birebir uyuşmayabilir.  Burun estetiği ameliyatı sonrasında kıkırdak, kemik, mukoza ve ciltteki farklı  iyileşme süreçlerine bağlı olarak ,sonuçlar ameliyat öncesi yapılan fotoğraf çalışmalarından  farklı olabilir.

Bunun ile beraber darbe ya da travma sonrasında burunda yaşanan sıkıntı sonrasında eski burun yapısına da tekrar kavuşmak isteyenler de bulunur.

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Burun estetiğini gerçekleştirecek olan hekim hastanın operasyona girmesi öncesinde tüm tetkiklere yer açar. Hastanın tıbbi öyküsünü detaylı olarak inceleyen hekim aynı zamanda hastanın kullandığı ilaçlar hakkında da bilgi alır. Fizik muayenede burun yapısı ve özellikleri incelenerek operasyonun nasıl gerçekleştirileceği de belirlenir.

Genel anestezi ile gerçekleştirilen burun estetiği operasyonu olup kapalı ve açık rinoplasti olarak da farklı çeşitler ile uygulanabilir. Operasyon şekli uygulamanın karar verilmesinde etkilidir.

Burun Estetiği Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Burun estetiği yaptırmak isteyen ve uygun olan  herkese estetik operasyon gerçekleştirilebilir. Aynı zamanda solunum sıkıntısı yaşayan ya da burun şeklinin bozulması ile karşı karşıya kalınan durumlarda da burun estetiği işlemlerine yer açılabilir.

Burun Estetiği Ameliyatı Teknikleri      

Burun estetiği uygulamasında kapalı rinoplasti ve açık rinoplasti olarak farklı teknikler ile çalışılır. Açık rinoplasti uygulamasında küçük bir kesinin burunda açılması ile operasyon yapılır. Kapalı da ise kesi burun deliği içinde kalacak şekilde yapılır. Hastanın ihtiyacına ve hekimin tercihine  göre hangi teknikle burun ameliyatı yapılacağına karar verilir.

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası

Burun estetiği uygulaması sonrasında hekim tarafından önerilen ilaçların kullanılması gerekir. Bunun ile beraber operasyonun ilk gününde bazı sıkıntılar yaşanmak ile beraber ilerleyen günler ile beraber burun estetiği operasyonunun sorunları tamamen kalkar.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği operasyonlarında farklı uygulama yöntemleri gerçekleştirilerek işlem yapılır. BurunHYPERLINK "https://www.denizkucukkaya.com/burun-estetigi/" estetiği fiyatları ise uygulanacak olan tekniğin yanı sıra sağlık kurumları tarafından desteğin bulunması durumuna göre de değişim gösterir.

https://www.denizkucukkaya.com/burun-estetigi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.