23'üncü İstanbul LGBTİ Onur Haftası Komitesi, Onur Haftası yürüyüşü öncesinde beklenmedik polis saldırısı üzerine, katılımcılara bulundukları noktayı koruma ve yürüyüş başlayana kadar Beyoğlu’nda kalma çağrısı yaptı.

Diken'deki habere göre; düzenleme komitesi tarafından yapılan açıklamada, İstanbul Valiliği’nin son anda izinli gösteriyi yasakladığına dikkat çekildi.

Açıklamada şöyle denildi:

Taksim’de 17:00’de yapılacak 13. İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü, valilik tarafından Ramazan ayı gerekçe gösterilerek öncesinde hiçbir bildirim yapılmadan ve ansızın yasaklanmıştır. Polis on binlerce kişiye biber gazı, plastik mermi ve TOMA’larla saldırmaktadır. Taksim’e ve İstiklal Caddesi’ne tüm giriş çıkışlar kapatılmıştır.”

VALİLİK'E ÇAĞRI: SALDIRI SON BULSUN!

İstanbul Valiliği’ne de seslenen komite, “İstanbul Valisi Vasip Şahin’i Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na uygun davranmaya, saldırıyı derhal sonlandırmaya ve kamuoyu önünde açıklama yapmaya çağırıyoruz” dedi.

"KATILIMCILAR BULUNDUKLARI YERDE SES ÇIKARSIN"

Yürüyüşün organizasyonundan sorumlu komite, katılımcılara da mesaj gönderdi:

“Tüm Onur Yürüyüşü katılımcılarını bulundukları pozisyonları korumaya ve yürüyüş planlandığı yerden başlayana Beyoğlu’nda kalmaya çağırıyoruz. Taksim’e gelemeyen ve özgür bir dünyaya inanan tüm dostları saat 18:00’da bulundukları her yerde tencere ve tavaları ile ses çıkarmaya davet ediyoruz. Buradayız, alışın, gitmiyoruz.”

(Fotoğraf: @Fatikarasu)