Sanatçı Onur Akın'ın Almanya vizesi başvurusu retle sonuçlandı.

35 yıllık sanat hayatı boyunca birçok ülkede konser verdiğini ve ilk defa ret aldığını belirten Onur Akın, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bugünleri de gördük! 35 yıllık sanat hayatım boyunca dünyanın birçok ülkesinde defalarca konser yapmış, özellikle Schengen ülkelerinden uzun soluklu vizeler almış ve hiçbir sorun yaşamamış bir sanatçıyken Almanya konsolosluğundan ilk defa ‘ret’ aldım…

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken bu ülkenin sanatçılarının Avrupa kapılarında sığınmacı ve mülteci muamelesi görmelerini ret ediyorum. Bu durumdan ülkem adına üzüntü ve utanç duyuyorum!"

VOLKAN KONAK DA RET ALMIŞTI

Müzisyen Volkan Konak da yakın zamanda vize alamadığını duyurmuştu. Konak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Almanya'ya yaptığı vize başvurusunun iki kez iptal edildiğini bildirdi. Konak, vize başvurusunun iptal edilmesi nedeniyle konserlerini de gerçekleştiremediğini ifade ederek Türkiye’nin en çok tartışılan ‘yabancı’ konusuna ilişkin “Türkiye’ye giriş yapan, sayısı belli olmayan ne olduğu belirsiz kişilere vatandaşlık verildiğinden, artık Avrupa'ya bile vize alamıyoruz” dedi.