Ehliyet almak isteyen adaylar, sürücü kursu eğitimlerini bitirdikten sonra alacakları sınav belgesi ile yılda 4 kez e-sınava girebilir. Eğer 4 kez ehliyet sınavını geçemezse tekrar eğitim için kursa kayıt yaptırması gerekecektir.

Ehliyet sınavına hazırlanan adayların ehliyet sınav soruları testi çözerek sınava hazırlanması onlar için faydalı olacaktır. Aşağıda yer alan sitede çıkmış ehliyet soruları, online ehliyet sınavı, ehliyet deneme sınavları ile kendinizi test edebilirsiniz.

https://www.ehliyetsinavsorulari.org

Ehliyet sınavına girecek adaylar için sürücü kursları özel olarak sorular hazırlamakta ve adayların e-sınava girmeden önce bu soruları çözerek sınava hazırlanması tavsiye edilmektedir.

Düzenli ve anlaşılır alt yapıya sahip web sitemizde ehliyet sınavına dair her türlü bilgiye kolaylıkla ulaşmak mümkündür. Ehliyet sınav tarihleri, ehliyet ile ilgili duyurular ve ehliyet sınav soruları bu sayfada yer almaktadır. Sürekli güncellenen ehliyet sınavı denemeleri, çıkmış ehliyet sınavı soruları ile sınava hazırlanan adaylara büyük kolaylık sunulmaktadır.

Sürücü Kursu Çıkmış Sorular

Geçmiş dönemlere ait sürücü kursu çıkmış sorular konular halinde ayrılarak sayfada düzenlenmiştir. İlk Yardım, Trafik ve Çevre, Araç Tekniği ve Trafik Adabı konularına dair çıkmış soruları ve çözümlerine ulaşmak mümkündür. Bunların yanında yine konu konu ayrılan, ehliyet deneme sınavları ile adayların kendilerini denemeleri sağlanmaktadır. Uzman kadrosu ile hazırlanan denemeler ve açıklayıcı çözümleri ile ehliyet almak isteyen adaylar için oldukça uygun bir platformdur.

Elektronik Ehliyet Deneme Sınavı

Sitemizde sizler için daha önceki yıllarda çıkmış sınav sorularından seçmeler yaparak sınavlar oluşturdu. Elektronik ehliyet deneme sınavı, 50 soruluk çözebileceğiniz gibi, konu konu seçerek çözebilirsiniz. Kendinizi eksik gördüğünüz konularda örneğin ilk yardım, sadece ilk yardım denemelerini çözebilir, daha sonra 50 soruluk ehliyet denemeleri ile kendinizi test edebilirsiniz.

Ehliyet Nasıl Alınır?

Ehliyet alma işlemlerinde geçtiğimiz yıllarda kanun değişimleri yaşandığı biliniyor. Ehliyet alma hakkında bilgi edinmek isteyen kişiler ehliyetsinavsorulari.org adresinden kanunlar neticesinde belirlenen detaylara ulaşabiliyor. Sitede, merkezi ehliyet sınavı tarihleri, geçmiş sınavlarda çıkmış olan ehliyet sınav soruları, ehliyet sınavını kazanmak için yapılması gerekenler ve ehliyet sınav sonuçları yer alıyor. Site üzerinden ehliyet alımı hakkında her türlü bilgi edinilebiliyor. Daha önce ehliyet sınavına girmiş olanlar ehliyet sınav sonuçları hakkında bilgi almak için siteyi inceleyebiliyor.

Ehliyet Sınav süresi ve Soru Sayısı Nedir?

MEB eski merkezi sınavlarda 50 soruya karşılık 60 dakika vermekteydi. Dijital ortamda uygulanan e-sınav ehliyet sınavlarında ise bu süre 45 dakikaya düşürülmüştür. Yani 50 soruyu 45 dakika içerisinde çözmek zorundasınız. Yanlış cevaplar doğruları götürmez, tüm soruları cevaplamaya gayret gösterin.

Ehliyet soruları 50 adettir ve bunların 12 tanesi ilk yardım, 23 tanesi trafik, 9 tanesi araç tekniği (eski adı ile motor) ve 6 tanesi de trafik adabı sorularından oluşmaktadır.