Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde doçent olarak görev yapan Safiye Başar’ın sergisi Kocaeli’de sanat severlerle buluşacak.

Akademik çalışmalarının yanı sıra sanatsal çalışmalarını da sürdüren Başar’ın sekiz kişisel ve çok sayıda ulusal ve uluslararası düzeyde karma sergileri bulunuyor.

Erken dönem çalışmalarında Anadolu ve Mezopotamya mitolojisine ait kavramlar üzerinde duran Başar, bir dönem yaşadığı coğrafyanın fiziksel dokusundan yararlandığı seramik heykellerinde kutsal su, kutsal dağ gibi kavramları ele alıyor.

Safiye Başar, “Öngörülemeyen Kırılma” adlı sergisinde, tekinsizliğin kaynağı olan rastlantıyı çalışmalarının merkezine taşıyor. Başar’ın, uzak doğuya özgü pişirim tekniklerini kullandığı yapıtlarında, ani ısı ve atmosfer değişimine bağlı olarak oluşan çatlaklar, kırılmalar, rastlantısal leke ve renkler plastik bir unsur olarak beliriyor.

“Kavramsal bir yaklaşımdan” ziyade “duyusal deneyimi” önceleyen çalışmalar, “öngörülemeyen sonuçlar kırılgan bir yüzeyi ve bizi nasıl dönüştürür?” sorusunun bir cevabı olarak okunabilmek.

Açılışı 9 Kasım saat 18.00’de gerçekleşecek sergi, 9-22 Kasım 2020 tarihleri arasında Bursa'da Akeramos Sanat Galerisi’nde izlenebilir.