Diyarbakır'da yapılan 15 Şubat protestosunda polisin zırhlı aracının ezmesi sonucu hayatını kaybeden Şahin Öner cinayetinde, olay akşamı görev yapan ambulanstaki sağlık ekibinden 2 kişiye, 'basına bilgi verdikleri' iddiasıyla hem Sağlık Bakanlığı hem de savcılık tarafından soruşturma açıldı.

OLAY

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde 15 Şubat protesto gösterileri sürerken 10 Şubat tarihinde polis zırhlı aracının ezmesi sonucu 19 yaşındaki lise öğrencisi Şahin Öner hayatını kaybetmişti. Ambulans Kayıt Formu’nda Öner'in Şehitlik Karakolu'na yaralı haldeyken götürüldüğü ve burada belli bir süre geçtikten sonra karakola telsiz anonsu ile çağrılan ambulans ile hastaneye götürüldüğünün ortaya çıkması ardından soruşturma başlatıldı.

'BİLGİ SIZDIRDIKLARI' İDDİASIYLA SORUŞTURMA

 ANF'de yer alan habere göre, "Bilgi sızdırdıkları" iddiasıyla sağlık ekibinde görev yapan iki kişi hakkında hem Sağlık Bakanlığı hem de savcılık soruşturma başlattığı ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında 2 sağlık personelinin ifadelerine başvurulurken, Şahin Öner cinayetine ilişkin hiçbir polisin açığa alınmadığı ve haklarında soruşturma açılmadığı öğrenildi.