On Page SEO “site içi SEO” anlamına gelmektedir. Site içi SEO ise web sitenizin arama motoru sonuç sayfalarında yani SERP sıralamalarında öne çıkmanızı sağlamaktadır. On Page SEO aradığınız popülerliği ve organik trafiği sitenize sağlamak için odaklanmanız gereken noktalardan bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Arama motoru optimizasyonunda sitenizin görünürlüğünü arttırmak için uzun bir yol izlemek gerekebilir. Bu süreç içerisinde ise çok büyük yol kat etmek isteyenlerin profesyonel danışmanlık alması tavsiye edilir. SEO alanında tek bir yanlış hamle ile sıralamanıza zarar verebilirken doğru hamlelerle kolay bir şekilde ön plana çıkmak da mümkündür.  Sayfa içi SEO da SERP sıralamanızı iyileştirmek için anahtar görevi görmektedir.

On Page Seo Taktikleri Nelerdir?

Site içi SEO’da yani On Page SEO’da iyi bir hal almak için izlenmesi gereken bazı taktikler vardır. Bu sayede SERP sıralamasında iyi bir yere sahip olmak da mümkündür. Mobil uyum bu konuda çok önemlidir. Google arama verilerine bakıldığında aramaların çoğunun akıllı telefonlardan yapıldığı görülür. Bu sebeple de sitenizi mobile uygun bir şekilde tasarlanması gerekir. Bir diğer önemli nokta ise site hızı olarak karşımıza çıkmaktadır. Sayfa yüklenme hızı kötü olan bir sitenin içeriğini optimize etmesinin hiçbir önemi yoktur. Hali hazırda ziyaretçi içeriğe zor bir şekilde eriştiğinden ziyaretçi kaybetmek yüksek olasılıklı bir durumdur.  Site hızının iyi bir düzeyde olmasının yanı sıra URL, başlık etiketleri ve meta açıklamalar, dahili bağlantılar, kullanıcı deneyimi, içerik anahtar kelime gibi pek çok detaya dikkat edilmelidir.

On Page Seo Nasıl Yapılır?

On page SEO yapmak her ne kadar basit bir iş gibi gözüksede profesyonel bir ekip tarafından yapılması sitenin organik trafiğini arttırmak ve SERP sıralamasında öne çıkmak için çok daha iyi olacaktır. On Page SEO’da güncellik son derece önemlidir ve bu sebeple de tek seferde halledilecek bir iş olmaktan ziyade süreklilik istemektedir. Bunun sebebi ise arama motorlarının güncel bilgiye önem vermesi olarak ifade edilebilir. On Page SEO, sürekli değişen Google algoritmalarına hakim olan profesyoneller tarafından rahatlıkla idare edilebilmektedir.