AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Çelik, CHP’li Ali Mahir Başarır’ın "AKP Sözcüsü Ömer Çelik Zehra Taşkesenlioğlu ve Ünsal Ban'ı yanına çağırıyor. İstenen paraları falan biliyor. 'Anlaşın aranızda uzlaşın, bu iş kötüye gidiyor, beyefendi kızıyor' diyor" sözlerine ilişkin ise "Milletvekilinin bugüne kadar söylediği her şey yanlış çıktı. Bu arkadaş fazla dizi izliyor sanırım, bunların gerçeklikle ilgili yoktur. Biz resmi bir siyasi partiyiz. Bütün işlerimiz şeffaf" ifadelerini kullandı.

Çelik'in açıklamalarından bazıları şöyle:

YUNANİSTAN İLE İLİŞKİLER

Yunanistan ile Türkiye arasındaki meselelerin, sahada değil masada rahat bir şekilde çözülebileceğini savunan Ömer Çelik, "Masadan kaçan Yunanistan’dır. Sürekli olarak maksimalist talepleri gündeme getirerek masadaki bütün ilerlemeleri berhava eden ondan sonra tekrar gidip AB’ye yalvarıp tekrar masa kurulmasını isteyen Yunanistan’dır. Türkiye büyük bir diplomasi devletidir. Bu mesele radar kitlemesi ile çözülecek bir mesele değildir" diye konuştu.

AHMET ŞIK'IN SÖZLERİ

Ömer Çelik, TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın AK Parti'ye yönelik "AKP siyasi bir parti değil bir suç örgütü ve kapatılacak" ifadeleri için "Buradaki mesele sadece AK Parti meselesi değil, bu tüm siyaset kurumunu, tüm sivil siyaseti hedef alan bir zihniyettir. Bugün buna söyler, yarın başkasına söyler. Ne zamana kadar? Kendi kafasındaki tek parti diktatoryasını kurana kadar" dedi.

'BU ARKADAŞ FAZLA DİZİ İZLİYOR SANIRIM'

Çelik, CHP’li Ali Mahir Başarır’ın "AKP Sözcüsü Ömer Çelik Zehra Taşkesenlioğlu ve Ünsal Ban'ı yanına çağırıyor. İstenen paraları falan biliyor. 'Anlaşın aranızda uzlaşın, bu iş kötüye gidiyor, beyefendi kızıyor' diyor" sözlerine ilişkin ise "Milletvekilinin bugüne kadar söylediği her şey yanlış çıktı. Bu arkadaş fazla dizi izliyor sanırım, bunların gerçeklikle ilgili yoktur. Biz resmi bir siyasi partiyiz. Bütün işlerimiz şeffaf."

PERİNÇEK'E TEPKİ: BU HADDİNİ BİLMEZLİKTİR

Doğu Perinçek’in Hz. Muhammed’e ilişkin "Hz. Muhammed bir yılda ancak 40 kişi buldu. Hiç olmazsa biz 40 bin kişiyi bulduk. Hz. Muhammed'den çok ileri bir noktadayız" sözlerini de eleştiren Ömer Çelik Şunları kaydetti:

"Doğu Perinçek'in sözü baştan aşağı yanlış. Siyasi partinin kendisini Hz. peygamberin tebliği ile mukayese etmesi kadar mantıksız, akıl dışı söz konusu olamaz. Şu parti ya da bu parti değil. Bir siyasi parti kendi faaliyetini peygamber efendimizin tebliği ile yarıştırmak gibi bir tutum içerisine giriyorsa bu haddini bilmezliktir. Herhangi birisinin siyasi alanla, dini alanı mukayese etmesi mantık dışıdır."

'KILIÇDAROĞLU'NUN ZİYARETİ OLUMLU'

Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun TEKNOFEST ziyaretini olumlu karşıladıklarını belirterek "Bunlar Milli Projelerdir, bunları hepimizin sahiplenmesi lazım. Tüm bunlara siyasi partilerin sahip çıkması bence kıymetli bir şeydir. Bunlar Milli kazanımlardır, tüm siyasi partilerin bu kazanımlara sahip çıkması gerekir" dedi.

Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'nun KHK'lilere ilişkin sözleri içinse "Terör örgütüne umut anlamına gelebilecek cümle kurmaktan kaçınan bir yaklaşım ortaya koymak gerekir" ifadelerini kullandı.