AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 104 emekli amiralin bildirisiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki değerlendirme toplantısının ardından başlayan AK Parti MYK sonrası açıklamalarda bulundu.

Çelik, bildiriye ilişkin "Muhtıra siyasetinin ve muhtıra gazeteciliğinin mutasyona uğramış biçimiyle karşı karşıyayız. Örgütlü bir kötülük olduğunu ifade ediyorum. Sessiz kalsaydık adı muhtıra olacaktı. Emekli olmuş kişilerin TSK adına konuşmaya hakkı yoktur. Türk Silahlı Kuvvetleri adına Milli Savunma Bakanlığı ve komuta kademesi konuşur" dedi.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

MYK'miz kayıtsız ve şartsız bir şekilde bu bildiriye karşıdır.

Bildirinin neye hizmet ettiğini biliyoruz. Tek hizmet etmediği şey, Türkiye Cumhuriyeti'dir, Türkiye'nin demokrasisi, sivil siyasetidir.

Bunların yazılımında demokrasi bir virüstür, muhtırayı ise bir aşı olarak kabul ederler.

Bu kadar sayıda askerin bir araya gelerek bildiri yayımlaması her demokraside anormaldir. Bunu normalleştirmeye çalışanlar zımnen buna destek vermektedir.

Muhtıra siyasetinin ve muhtıra gazeteciliğinin mutasyona uğramış biçimiyle karşı karşıyayız. Örgütlü bir kötülük olduğunu ifade ediyorum.

Sessiz kalsaydık adı muhtıra olacaktı, sessiz kalmayınca 'ifade hürriyeti' diyerek bunu meşrulaştırmaya çalışıyorlar.

Emekli olmuş kişilerin TSK adına konuşmaya hakkı yoktur. Türk Silahlı Kuvvetleri adına Milli Savunma Bakanlığı ve komuta kademesi konuşur.

Yaptıkları hizmetlerle anılmaları gerekirken, bu şekilde anılacak bir tavır içerisine girmeleri kendi itibarlarına yönelik suikasttır.

Bu tip işlerin mutlaka yurtdışı bağlantısı oluyor. Bildirinin iç ve dış bağlantısı sorgulanıyor.