Oğlunun akıbetini öğrenmek için yıllardır mücadele veren Berfo Ana (Kırbayır) yoğun bakıma alındı.

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının "Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın" sloganıyla her hafta düzenlediği oturma eylemi 199'uncu haftasında devam etti.

Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önündeKİ eyleme İHD üye ve yöneticilerinin yanı sıra, Barış Anneleri İnisiyatifi, MEYA-DER, TUHAD-FED ve KESK'e bağlı sendikaların temsilcileri de katıldı. Öte yandan dün gösterime giren ve cezaevlerindeki açlık grevlerini anlatan "Simurg" filminin yönetmeni Ruhi Karadağ ile filmin oyuncuları da oturma eylemine katılarak, kayıp yakınlarına destek verdi.

'EN UFAK BİR ADIM ATILMIŞ DEĞİL'

Oturma eylemi öncesi bir konuşma yapan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, 199 haftadır kayıpların bulunması için, faillerinin yargılanması için mücadele verdiklerini belirterek, "Ama gelin görün ki en ufak bir adım atılmış değildir. Bu uğurda mücadele veren annelerin ömrü yetmedi çocuklarının mezarını bulmaya. Gözleri önünde çocuklarını aldılar, katlettiler ve bir daha akıbetleri ortaya çıkmadı. Her gün, her hafta onların mezarını bulmak için mücadele ettiler" dedi.

 'ÖLÜRSEM, ÇOCUĞUMUN MEZARI BULUNUNCAYA KADAR BENİ DEFNETMEYİN'

Berfo Ana’nın çocuğunun akıbetini öğrenmek için verdiği mücadeleye dikkat çeken Bilici, şöyle konuştu:

"Bilindiği üzere Berfo Ana şu an yoğun bakımda. Son isteği şu olmuş; 'Eğer ben ölürsem, çocuğumun mezarı bulununcaya kadar beni defnetmeyin.' Bu ne kadar acı, ne kadar trajik bir durumdur. Biz de buradan Berfo Ana'ya söz veriyoruz. Bu kayıplar bulununcaya kadar, failleri ortaya çıkarılıncaya kadar bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz."

'ANALAR MEZARLARI BULAMAZSA, ÖBÜR DÜNYADA YAKANIZI BIRAKMAYACAKLAR'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendiklerini söyleyen Bilici, "bu analar şayet çocuklarının mezarını bulmazsa, öbür dünyada da yakanızı bırakmayacak. Sizden hesabını soracaklar," dedi ve konuşmasına şu sözlerde devam etti:

"Bu nedenle diyoruz ki, bu anaların son derece haklı, kutsal ve meşru bu taleplerine, bu çağrılarına cevap verin. Berfo Ana'yı ziyaret edin ve ona şu sözü verin; 'Geçmişte bu ülkede çok çirkin şeyler oldu, insanlığa karşı suçlar işlendi. Biz buna ortak olmayacağız. Bu kayıpları bulacağız, faillerini yargılayacağız ve bundan sonra hiçbir faili meçhul cinayet işlenmesin diye çaba göstereceğiz.' Berfo Ana'ya bu sözü verin ve o da hakkını size helal etsin. Aksi takdirde bu ülke hiçbir zaman rahat yüzü görmeyecektir."