Bölgedeki ablukanın kaldırılması için “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi” tarafından “Bu suça ortak olmayacağız” başlığıyla kaleme alınan ve 2 bini aşkın akademisyenin imza attığı bildiride imzası bulunan Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ramazan Kurt, hedef tahtasına oturtuldu.


Üniversite senatosunun yayınladığı kınama mesajının ardından, dün bir grup tarafından odası basılan ve telefondan ölüm tehditleri alan Kurt’un bugün de eğitmenlik yaptığı Edebiyat Fakültesi’ne baskın düzenlendi.

Dicle Haber Ajansı’nın aktardığına göre; fakülteye giren grup, tehditkar ve ırkçı sloganlar atarken, herhangi bir polis müdahalesiyle karşılaşmadı.

Uzun süre bina içerisinde slogan atan grup daha sonra binadan ayrıldı.

İHD’YE BAŞVURDU

Öğretim üyesi Ramazan Kurt ise saldırılar üzerine İHD Erzurum Şubesi’ne başvurdu. Burada düzenlenen Basın toplantısında konuşan İHD Erzurum Şube Başkanı Medeni Aygül, Kurt’un Türkiye halkları için barış talebinde bulunduğu için hedef seçildiğini belirterek, “Erdoğan’ın söyleminden yola çıkan rektörler kendi personellerine karşı henüz bir yargı kararı olmaksızın hüküm vermeye başlıyorlar. Kendisini hukukun, yasaların önüne koyan kişiler, gruplar intikam söylemleriyle ortada dolaşıyorlar. Ramazan Kurt yalnız değildir,” dedi.

Aygül, “Kurt’un başına gelebilecek olumsuz bir durumda, sorumlular bellidir” dedi.

NE OLMUŞTU?

Barış isteyen akademisyenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gösterilen tepkinin ardından YÖK ve rektörlükler harekete geçmişti. Son olarak Sedat Peker’in tehditlerinin de basına yansımasının ardından Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde Ülkü Ocakları isimli bir Facebook hesabı, Atatürk Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden Ramazan Kurt isimli öğretim üyesine karşı toplanacaklarını duyurmuştu.

Facebook’taki ‘Atatürk Üniversitesi Ülkü Ocakları Teşkilatı’ isimli hesaptan yapılan açıklamada, “Atatürk üniversitesinde terörist hoca istemiyoruz.. Güneydoğu’da hainlere karşı aslan gibi çatışan pöhlere jöhlere kıyım yapıyor die imza veren hocaları ve Atatürk üniversitesinde bulunan felsefe de sözde hocalık yapan Ramazan kurt isimli şahıs için yarın 12:00 anıtlarda toplanıyoruz.” denilmişti. (İMC TV)