Türkiye tarihinin en büyük maden kazasıyla karşı karşıya!

Manisa'nın Soma ilçesindeki bir linyit madeninde dün saat 15.00 sıralarında trafo patladı ve ardından yangın çıktı. Patlama vardiya değişimi sırasında meydana geldiği ve o sırada ocakta, olması gerekenden iki kat fazla işçi bulunduğu için bilanço daha da ağırlaştı.

Saat 19.00 sıralarında kameralar karşısına geçerek ölü sayısının 245'e yükseldiğini söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız saat 22.10 sıralarında ölü sayısını 274 olarak açıkladı.

Bir önceki açıklamasında 'bir ada üzerinde bulunan işçilerin alınabileceğini' söyleyen Yıldız, "Ne yazık ki cansız bedenlerine ulaşıldı" dedi.

Ara verilen çalışmalara saat 02.00 itibariyle tekrar başlanacağını ve sabaha kadar devam edeceğini söyleyen Yıldız, "Zaman yine aleyhimize işliyor. 2 zor bölge kaldı. Peşin hükümlü bir şey söylemeyim. Çok hızlı bir karbonmonoksit deşarjı ile karşı karşıyayız. Üretime tabii ki ara verilecektir. Teknik çalışmalar sonuçlanana kadar kapılar mühürlenecektir. Şeffaf bir şekilde bilgileri paylaşmaya devam edeceğiz. 500'ü aşkın arama kurtarma ekibi çalışmalarına devam ediyor. Onların sağlığını da düşünmeliyiz. 9 kişilik bir değerlendirme heyetiyle temiz havanın yerini değiştirme kararı aldık. Şu ana kadar 196 işçinin cenazesi ailelerine teslim edildi" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise yaralı sayısı hakkında bilgi verdi. Şu anda hastanelerde 61 yaralı olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, "Hiçbir hasta ve yaralımızın olağanüstü sağlık sorunu yok. Hayati tehlike arz eden bir vaka yok. Bu büyük acının içinde bizi rahatlatan bir boyut. Yarından itibaren bir kısmı taburcu olacak. İnşallah yarına kadar olan aramalarda müjdeli haberler almayı temenni ediyorum" diye konuştu. (NTV)